自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

打算十月尾去曼谷玩,有冇jm有好介紹?我打算去5日4夜其中2日1夜全係巴提雅,對上一次去泰國已經係十年前既事啦

男爵府

記得行超市Big C / Tesco Lotus, 好多日用品食品都平架!唸起都想去行吓

harrybb2008  Yes, exactly!!!  發表於 12-8-14 13:31

大宅

回覆:meloeskie2 的帖子

知道,唔該曬^^

複式洋房

回覆:曼谷有必買同食架

我十一月頭五日四夜全曼谷,你十月尾去,天氣會應該幾好,涼涼地又冇雨,祝你旅途愉快呀!!諗起都開心!!
我最想買蚊膏。。。

禁止訪問

大宅

引用:big+C+買冬蔭公味mama麵,+杯麵,+lays薯片泰

原帖由 nicki 於 12-08-14 發表
big C 買冬蔭公味mama麵, 杯麵, lays薯片泰版, 零食, G/f 有boots不過細間d, 可買護膚品, 蚊膏等, 上星期bo ...

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

芭提雅記得去夢亞來食飯呀~~

大宅

引用:big+C+買冬蔭公味mama麵,+杯麵,+lays薯片泰

原帖由 nicki 於 12-08-14 發表
big C 買冬蔭公味mama麵, 杯麵, lays薯片泰版, 零食, G/f 有boots不過細間d, 可買護膚品, 蚊膏等, 上星期bo ...
嘩,好詳細阿,睇到都流口水,Thanks!!!

男爵府

回覆 natalieyyn 的帖子

間夢來亞勁多曱甴,雖然不是在食物𥚃面,但是在地上爬嚟爬去(大隻),所以我去過一次就怕怕!

sillything    發表於 12-8-16 18:27
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

LuckyGirl 發表於 12-8-14 15:57
回覆 natalieyyn 的帖子

間夢來亞勁多曱甴,雖然不是在食物𥚃面,但是在地上爬嚟爬去(大隻),所 ...
你有冇見過係水門食雞飯, 食食下落大雨, 大量曱甴係坑渠走出黎~

LuckyGirl  其實除咗大商場𥚃面嘅餐廳,其他大部份街餐廳都係咁  發表於 12-8-14 16:51

公爵府

都好多年無去Bangkok,因屋企做咗泰式裝修,如果想買d家居擺設、Thai silk cushion之類,邊度會多同靚呢?(平就至好啦)

大宅

回覆:keychau 的帖子

蚊膏我都想買,你知5知咩樣架?之前有人Post但果時未決定會去所以冇影底而家好後悔阿因為搵5返個相

複式洋房

引用:蚊膏我都想買,你知5知咩樣架?之前有人Post

原帖由 carcarhu 於 12-08-14 發表
蚊膏我都想買,你知5知咩樣架?之前有人Post但果時未決定會去所以冇影底而家好後悔阿因為搵5返個相

...
我都冇買過呀!!我遲啲上網搵下再話你知!!

大宅

我十一月頭都去丫,
想問下我想買小朋友裙,見到有人買過白灰色大象既,邊度有得買丫?

大宅

danielboy 發表於 12-8-14 16:10
都好多年無去Bangkok,因屋企做咗泰式裝修,如果想買d家居擺設、Thai silk cushion之類,邊度會多同靚呢?( ...

JJ weekend Market 見過有,平唔平就唔知

大宅

回覆:keychau 的帖子

好阿,唔該晒,我同事你Big C買左隻紫菜好脆好味,如果佢比到相我的話,我Post比你睇下

男爵府

...
路過見你哋問,蚊膏真身...

harrybb2008  I bought this also!  發表於 12-8-15 12:24

侯爵府

...
是呢個嗎?

男爵府

...
蚊膏相 之前jm post既

大宅

可以去唐人街食翅,跟住去隔離舖食泰式燒烤,再過隔離食燕窩做飯後甜品!

首頁

尾頁

跳至