婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢成60歲人, 唔問自己朋友妹妹

別墅

可能想你C6關心下佢?

男爵府

問你c6有問題咩?

wongjoetabo    發表於 12-8-16 17:54

大宅

叫c6答佢low

大宅

Melody_Che 發表於 12-8-16 15:22
佢成60歲人, 唔問自己朋友妹妹

Sorry, 如果妳亞媽有病, 問妳睇嘜野醫生好, 有問題咩?

我亞媽有野都係搵我同呀妹, 唔會搵亞哥, 你99係咪無女, 所以先要問妳老公? 就係 gum 簡單? 妳唸多左?

佢以前睇開D醫生, E+無90都80歲啦, 問下亞仔有嘜好介紹, 無問題丫?
我同事個99得3個仔, 一個女都無, 有嘜野都要問D仔, 好慘呀, 我寧要3個女, 都唔要3個仔

大宅

佢其他新抱生過小朋友唔問, 個妹岩岩睇完婦科唔問
補充: 我未有小朋友

我老公比資料佢就不斷同我老公講幾錢呀?? 係邊呀?? 佢甘想知details, 唔應該問我老公羅

大宅

回覆 Eanma 的帖子

或者我講少左background, 我9平時唔會搵我地, 只會搵我地做依樣, 做果樣, 要$$
次次要親$$就扮可憐...

佢個寶貝仔同佢住就咩都唔煩佢... 請埋工人幫佢湊仔, 唔問佢羅家用...

大宅

Melody_Che 發表於 12-8-16 16:01

或者我講少左background, 我9平時唔會搵我地, 只會搵我地做依樣, 做果樣, 要$$

都要妳C6 "肯"同埋"識"得點拒絕至得, 無偏心就假既!

提外話, 好多年之前, 我已用同我99買斷左佢個仔 (即係我老公), 我用自已D錢幫佢還"財仔", 一次過合共6位數字. 所以E+佢唔會再搵我地攞$. 最多都係"風花雪月", 過時過節食飯.

因為, 佢明白, 佢個仔要對得住佢(99)之外, 亦要對得住個老婆(我)同仔, 我事後無再提此件事, 我仔都唔知有件 gum 事發生過, 我亦唔會響後輩面前數佢. 所以, 關係尚可...

男爵府

引用:Quote:Melody_Che+發表於+12-8-16+16:01+回

原帖由 Eanma 於 12-08-16 發表
都要妳C6 "肯"同埋"識"得點拒絕至得, 無偏心就假既!

提外話, 好多年之前, 我已用同我99買斷左 ...

子爵府

畀面勳章

回覆:我99打電話問我老公有無婦科醫生介紹

問吓嘢都睇吾開

別墅

樓主.你會唔會多心左?丫媽問個仔野好正常~佢另外有新抱又點?對任何99黎講新抱邊伯夠個仔親.噤你c6比左資料佢你99順便問埋幾錢係邊好正常.你都識話佢60歲人佢邊識上網自己搵資料樓主你噤諗太偏激喇wo

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

問你老公想佢關心咋

藍莓綠茶    發表於 12-8-16 23:03

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

好惡呀D人,問下野都唔俾,唔好話普通關係,問下親生仔都被人覺得唔正常 做新抱個個都唔係好人啦,既然大家係女人,都唔幫下奶奶,你唔俾你呀爸問野係你自己事,有乜理由唔俾人地呀媽問個仔野? 就係因為佢成日問你地攞錢?? 仔女養父母係應份,如果要還,你老公一世都還唔哂…

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

阿媽要個仔介紹醫生有咩問題
天經地道的事,點解你講到你99好似做d咩錯事甘?
你話佢~
佢其他新抱生過小朋友唔問,
你都係佢新抱啦~佢都未問你,問你老公即佢個仔,都被你尼個新抱上來問post話啦~
所以佢唔問任何一個新抱都係明智的做法~

個妹岩岩睇完婦科唔問
可能她妹看個個唔好呢,唔合她呢???
又或者你99就係中意及信任你老公幫佢找的醫生都得架~

因為親生仔聽到阿媽身體有事,一定係好緊張及擔心,一定比心機挑選一個好醫生比佢,真心真意為媽媽做事,唔會罵阿媽做咩找他幫手找婦拜醫生~~

就算同99關係唔好,唔中意佢都好,
大事大非一定要分清楚它~

大宅

BK Milk勳章

版主 的帖子

我諗樓主是替老公抱不平,平時99五會揾佢地,但要用錢等就揾佢地,即是有事鍾冇艷,冇事夏迎春,俾我係老婆都五like la ,你對我好,我就對你好啫,但次次電話到都是,身家厚就話啫...

大宅

BK Milk勳章

回覆+Eanma+的帖子 或者我講少左backgroun

原帖由 Melody_Che 於 12-08-16 發表

即是你99兩仔一女?

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:問你c6有問題咩?+

原帖由 alice44 於 12-08-16 發表
問你c6有問題咩?
X2

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我返而覺得我地係局外人,唔知樓主嘅情況,樓主係對住佢99多嘅人,佢係根據同99相處而下定論,我地唔應該咩都未清楚就怪樓主!

首頁

尾頁

跳至