親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆:zigzag 的帖子

如預測冇錯,23/8會正面吹去台灣,預測到時會是超強颳風!但今年幾個台風的預測路徑誤差好大,所以暫時仲未知預測有幾準!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

星期六飛台北,仲PLAN咗去玩水上樂園

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:又有颱風吹緊去台灣

今年啲風無論香港定台灣都好密!打極都唔停咁接住黎!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我地24號晚回港驚番唔到黎!! +

原帖由 kalailai 於 12-08-20 發表
我地24號晚回港驚番唔到黎!!
我23啊! 吹到正!!

活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:如預測冇錯,23/8會正面吹去台灣,預測到時

原帖由 magg2241 於 12-08-20 發表
如預測冇錯,23/8會正面吹去台灣,預測到時會是超強颳風!但今年幾個台風的預測路徑誤差好大,所以暫時仲未 ...
我23/8返香港啊,慘

活在當下,愛得及時

大宅

我22號9:50飛臺北

男爵府

2024年龍年勳章

我22-24有墾丁,24號由墾丁去高雄,唔知有冇車去?25號返唔返到HK呀?有冇人知?我可以點安排?唔該幫幫手!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我24

大宅

我25/8去台中-清境,唔知會唔會吹正呢?就算個風走咗,應該都大風大雨,去清境有冇危險?因我聽講去淸境d山路多彎又斜·

男爵府

好媽媽勳章

星期六出發直去清境,唉...

複式洋房

呢個仲係勁颱風tim..

大宅

Ksnoopy 發表於 12-8-20 23:13
星期六出發直去清境,唉...
真係好擔心.因已book晒民宿,cancel要3日前通知,唔知去唔去台中好.又唔知機位改唔改得?否則想改直去台北

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個個星期都有風打

男爵府

好媽媽勳章

我唔改啦, 4月先去完台北...

chloelovemum 發表於 [url=tel:[url=tel:12-8-20 23]12-8-20 23[/url]]12-8-20 23[/url]:41
真係好擔心.因已book晒民宿,cancel要3日前通知,唔知去唔去台中好.又唔知機位改唔改得?否則想改直去台北:thi ...

珍珠宮

好媽媽勳章

我27應該走左啦掛~~~mouth:

男爵府

引用:我地24號晚回港驚番唔到黎!! +

原帖由 kalailai 於 12-08-20 發表
我地24號晚回港驚番唔到黎!!
Me too!!!!!

男爵府

我今早飛台北.....

大宅

回覆 chloelovemum 的帖子

Chloelovemum & Ksnoopy,

I am also going to Taichung Cingjing on Sat! Which airline will you take? This is our first time using China Airlines. No information on changes due to weather unlike CX. Let's stay connected. I wonder if I shall postpone or cancel our trip but I really look forward to a holiday!

大宅

回覆 Jsmami 的帖子

Jsmami,
I will take Dragon Air to Taichung. This is my first time to Cingjing with my parents and daughter. I heard that this typhoon is very strong and I am afraid the roads to Cingjing are very steep and dangerous. So that's why I want to change my schedule. I also wonder Dragon Air will let us reroute or not since it is unlike CX is more flexible. But I really want to go there. Hope the typhoon will be gone. How about you? Will you keep on going to Cingjing?

首頁
12345...7

尾頁

跳至