親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問台灣有甚麼旅遊點適合小朋友玩?

請問台灣有甚麼旅遊點適合小朋友玩?

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 請問台灣有甚麼旅遊點適合小朋友玩?

其實也有很多的
如果屬小朋友如2-8左右..
有d親子館..如誠品探索館
海洋館
有d主題餐廳..例如娃娃屋..成個餐廳全部放滿公仔
pupu餐廳全部係車

去平溪放天燈...比小朋友寫願望上去...睇住升上天好開心的..

鶯歌做陶瓷

再遠d就去埔里做紙...

哈哈..我想去台灣

大宅

ABCD媽咪,
唔該晒,但未試過自由行,如跟團有甚麼好選擇?

伯爵府

好媽媽勳章

我未試過跟團
真的唔清楚
因台北實在係太容易自由行
跟團帶你去呢個廟..果個廟.又買野果d食水舖
浪費晒時間

不過..
我的意見..有時我會見到旅行團的旅行車
例如..永安,星晨..我也見過果邊係用專屬旅行車
車身係印左永安呀...星晨...呢兩間我見過的
也係新形號的旅遊巴
我感覺上會好d
唔會好似上次關健單野o甘...佢地批比d平價旅遊巴公司而出事
但團隊內容方面
因我妹帶團的...去果d地方我真係無興趣

該用戶已被刪除

大宅

ABCD媽咪,
我都好怕跟團去d無興趣
該用戶已被刪除

大宅

唔該晒hang&fidella

大宅

如果係細個嘅小朋友,去小人國啱玩過六福村。
小人國Click Here
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

男爵府

ABCD媽咪 寫道:
其實也有很多的
如果屬小朋友如2-8左右..
有d親子館..如誠品探索館
海洋館
有d主題餐廳..例如娃娃屋..成個餐廳全部放滿公仔
pupu餐廳全部係車

去平溪放天燈...比小朋友寫願望上去...睇住升上天好開心的..

鶯歌做陶瓷

再遠d就去埔里做紙...

哈哈..我想去台灣

ABCD媽咪
請問你所介紹的娃娃屋在那處呢!?我只是到過恐龍rest.喎!pupu是否流星花園男女主角食雪糕個間呢!?好像要make a booking ! thanks !

大宅

HinHinMa,
小人國係咪好舊架啦?

ABCD媽咪,
我都想知娃娃屋點樣架?

伯爵府

好媽媽勳章

qqwong 寫道:
ABCD媽咪
請問你所介紹的娃娃屋在那處呢!?我只是到過恐龍rest.喎!pupu是否流星花園男女主角食雪糕個間呢!?好像要make a booking ! thanks !

娃娃屋餐廳
台北市敦化南路二段106號(遠企對面)
電話:(02)2702-8181

pupu餐廳係流星花園果間
要book的
P.S. Bu Bu地址:台北市中山北路七段140巷1號電話:02-2876-0698

大宅

我想請問臺北機場有冇車去礁溪和要幾耐?Tks

大宅

係呀!殘殘地架啦,但係我個仔(當時3歲)enjoy過去六福村囉,因為D機動啱玩D...

wenwen821 寫道:
HinHinMa,
小人國係咪好舊架啦?
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

伯爵府

我都帶過啊女(6yrs)去台北六福村玩, 有di似以前荔園+海洋公園, di野舊左di啦, 不過一定有細路勁啱玩的機動遊戲, 如旋轉木馬, 車仔, 加啡杯, 等等, 又有一些小丑表演, 不過不失啦, 都值得一去, 不過, 車程就耐左di, 單程都成個半鐘頭, 去麻煩di, 唔知邊度有車坐 (以前有, 現在專車cancel左啦, 攪到我上一次要坐的士去), 回程就方便, 門口很多不同路線往台北市中心的大巴, 一睡睡到回酒店門口....都可以花了大半天..
該用戶已被刪除

大宅

Hang & fidella Tks,我想問吓機場係唔係連接住火車站架?要幾耐先到新竹呢?Tks

首頁

尾頁

跳至