2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

因為2星期一次檢查,37w最後一次會唔會太早?但到39w就未必出到去產檢喇,點算好

大宅

最後一個月係每星期一次檢查喎~

伯爵府

引用:最後一個月係每星期一次檢查喎~

原帖由 tweetycheung 於 12-08-20 發表
最後一個月係每星期一次檢查喎~
政府就一星期一次,咁私家又洗唔洗?因為要自己去佐敦做產檢,驚自己頂唔順呀

複式洋房

回覆:37w最後一次私家產檢ok ma?

我都諗緊,私家的話要自己搭車,我39周先再睇私家,但嗰時應該唔係好想周圍去

大宅

一星期一次好D, 政府其實睇唔到D 咩野, 去私家CHECK 全面D, 不過到時最緊要搭的士同搵人陪你去, 都係CHECK 多2 次到, 但安全好多

大宅

我都係特登去佐敦睇呢~

伯爵府

引用:一星期一次好D,+政府其實睇唔到D+咩野,+去

原帖由 glocatcat 於 12-08-21 發表
一星期一次好D, 政府其實睇唔到D 咩野, 去私家CHECK 全面D, 不過到時最緊要搭的士同搵人陪你去, 都係CHECK ...
我決定下星期檢查時問下先,最多的士來回都想買個安心等bb出世

大宅

回覆 tweetycheung 的帖子

我個私家醫生仲係4個禮拜先睇我一次,下個星期應該會睇埋最後一次,跟住入院先見佢喇,上次都係咁,冇咩問題

大宅

我上一胎BB過期末出世,咁我照返私家產檢,check 完醫生發現胎水少左,原因未眀,但因為已過期,佢suggest 我即刻去政府催生,所以我好多謝佢的,因為唔照過有D嘢真係政府檢查睇唔出的

大宅

我上一胎BB過期末出世,咁我照返私家產檢,check 完醫生發現胎水少左,原因未眀,但因為已過期,佢suggest 我即刻去政府催生,所以我好多謝佢的,因為唔照過有D嘢真係政府檢查睇唔出的

大宅

回覆:mrstamky 的帖子

可能你同bb都乖又健康所以唔駛睇咁密卦。我仲係兩星期一次。無去政府檢查。我臨生的一星期及前一星期再覆診。

伯爵府

引用:可能你同bb都乖又健康所以唔駛睇咁密卦。我

原帖由 tweetycheung 於 12-08-23 發表
可能你同bb都乖又健康所以唔駛睇咁密卦。我仲係兩星期一次。無去政府檢查。我臨生的一星期及前一星期再覆診 ...
健康院俾個期我重係兩星期一次,下次去係4/9, 佢話未生得就返去! 我edd 14/9..

首頁

尾頁

跳至