興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

Samsung SIII 好快無電, 咁應該買差電加差兜 / 還是外置電好D呢?

大宅

當然係外置電
你下部都唔知咩電話

大宅

咁請問買外置電買幾多 mAH 好呀?? 買得太大 mAH 會唔會對個電話唔好架???

大宅

睇你怕唔怕重,
如果有用IPAD個D就要買埋2A輸出個D可以一齊用,
一般都係1A輸出的,
而mAH數最好買起碼都差兩次,
重量唔係差好多,
最後當然買有大牌子(有出開外置電),
足電量D

(一般外置電都唔會好傷電池, 不過一定唔好2A輸出插去手機,
如果唔係真係好快打柴, 雖然會差得快D)

大宅

唔怕重小小推介依隻:
MOMAX iPower Pro External battery Pack 8000mAh
http://www.price.com.hk/product.php?p=132008

http://www.momax.net/cn/Product_Show.aspx?ID=1569&T=2

好處係夠多電, 仲可以同時差埋IPAD (兩個PORT 1A + 2A)

唔洗出2A, 有細版 都夠差兩次
MOMAX iPower Lite 便携式充電池 5400mah
http://www.price.com.hk/product.php?p=133663
http://www.momax.net/cn/Product_Show.aspx?ID=1607&T=2

男爵府

回覆:Samsung SIII 好快無電,咁應該買差電加差兜 / 還是外置電好D呢

你日日咁义住用,好似唉瘋咁,不出九個月,你舊電就算义滿,都唔會捱得過6個鐘,我部note就係咁,有得換電做乜唔換先,你义住用又有條線阻住晒,個插頭位唔小心撞到,爛線事小,爛機身真係喊都無謂。

子爵府

引用:你日日咁义住用,好似唉瘋咁,不出九個月,

原帖由 xopinkpink 於 12-08-21 發表
你日日咁义住用,好似唉瘋咁,不出九個月,你舊電就算义滿,都唔會捱得過6個鐘,我部note就係咁,有得換電 ...
認同。不過我打機和音樂等等都月足一天。

大宅

回覆:Samsung SIII 好快無電,咁應該買差電加差兜 / 還是外置電好D呢

我諗係人都知用後備電方便好多啦! 下部唔啱用? 下部先算啦,用得S3唔係少少都慳呀?

子爵府

我都有後備電。方便小小

大宅

我都係用後備電

侯爵府

畀面勳章

回覆 rayray 的帖子

真係好睇你想點用,不過樓上有一點講得好o岩,
成日用外置電好易整壞電話個 usb 頭,
壞左就要入廠修理...
而且叉叉下要用又好似o的唉瘋咁多舊野吊住,
咁點解唔用差電呢,而且S3可以用$250買原裝電加叉機...

男爵府

引用:回覆+rayray+的帖子 真係好睇你想點用,不

原帖由 A346 於 12-08-22 發表
回覆 rayray 的帖子
所以我好唔鍾意插線去電腦過嘢,一插又义,掹咗轉頭想再過嘢又插,舊電遲早瓜,我最鍾意用otg線,抄晒啲嘢去手指,出到街要乜過乜。

侯爵府

畀面勳章

xopinkpink 發表於 12-8-22 10:49
所以我好唔鍾意插線去電腦過嘢,一插又義,掹咗轉頭想再過嘢又插,舊電遲早瓜,我最鍾意用otg線,抄曬啲嘢 ...

我依家部機冇內置記憶,所有野都係 SD卡,
所以有需要時比較喜歡羅張卡出黎經讀卡機上電腦,
不過其實部機絕大部份野都上晒Google、Evernote、Dropbox等,
都好耐冇駁過 USB 線o羅...

大宅

我啱啱買咗舊sanyo eneloop外置叉電,5400mAh, 1.5A, $499

首頁

尾頁

跳至