0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

bb出世第三日了!!食完奶奶之後!掃風又唔得,隔一陣就會嘔番d奶出來!!搞到我勁擔心!!丫b咁樣係咪完全唔吸收丫!!??有無媽媽可以救我

BABY就快出世了!!!!

男爵府

引用:bb出世第三日了!!食完奶奶之後!掃風又唔

原帖由 rebeccatang 於 12-08-22 發表
bb出世第三日了!!食完奶奶之後!掃風又唔得,隔一陣就會嘔番d奶出來!!搞到我勁擔心!!丫b咁樣係咪完全 ...
我女之前吃思敏兒勁嘔奶,後轉S26,冇嘔,只有在口角回小小奶,

別墅

引用:Quote:原帖由+rebeccatang+於+12-08-22+發

原帖由 reis 於 12-08-22 發表
我女之前吃思敏兒勁嘔奶,後轉S26,冇嘔,只有在口角回小小奶,
我都諗梗係奶粉既問題定我既問題

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

一般都要食完掃風,我仔都係食S26,不過一般最多嘔一小口。三個月後基本唔嘔喇

翡翠宮

系咪食得太飽?不如試下食一半掃佐風再食埋淨低果一半

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

係咪食得飽得滯呀, 初生BB係胃好細架咋, 佢飲緊幾多ML呀? 試下減少少奶會唔會好D.

男爵府

會唔會系食得太飽喇,試下少食多餐話姐食一陣就掃下風再繼續喂

大宅

回覆:bb食完奶!之後就會嘔番d奶!!點算

初生b吾識飽家。你係咪餵得太多丫?出世幾日食兩安到咋。同埋會吾會係掃風太大力?

男爵府

少食多餐,掃多幾次風

別墅

引用:係咪食得飽得滯呀,++初生BB係胃好細架咋,

原帖由 牛牛牛牛 於 12-08-22 發表

係咪食得飽得滯呀, 初生BB係胃好細架咋, 佢飲緊幾多ML呀? ...
佢食到30-45喎

別墅

引用:初生b吾識飽家。你係咪餵得太多丫?出世幾

原帖由 Man_yu 於 12-08-22 發表
初生b吾識飽家。你係咪餵得太多丫?出世幾日食兩安到咋。同埋會吾會係掃風太大力?

...
係架咩!我仲諗住佢自己識得飽就唔食!!係我俾得太多應該

別墅

回覆:bb食完奶!之後就會嘔番d奶!!點算

但依架仲煩!出院反到屋企,!唔知奶樽既個窿細佢咀得辛苦問定點,依架開40ml!連10ml都飲唔到!!仲要飲極都係咁多!!但我見佢好努力咁去咀啦已經!!!我用飛利蒲奶樽

大宅

引用:但依架仲煩!出院反到屋企,!唔知奶樽既個

原帖由 rebeccatang 於 12-08-23 發表
但依架仲煩!出院反到屋企,!唔知奶樽既個窿細佢咀得辛苦問定點,依架開40ml!連10ml都飲唔到!!仲要飲極 ...
甘咪試下買第二隻佢飲羅。我買幾隻佢試家。係bb簡奶樽家。可能出世幾日吾夠力啜你果隻羅。e完用果隻奶咀軟身d咪飲得好d羅。有無問e完飲咩咀?圖定扁身?

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

三個月都仲嘔得咁犀利!係唔係食得太飽或者奶粉唔適合bb吖

公爵府

叻叻勳章

佢飽就唔好再比佢喇.....慢慢餵....等佢坐一下....

別墅

引用:Quote:原帖由+rebeccatang+於+12-08-23+發

原帖由 Man_yu 於 12-08-23 發表
甘咪試下買第二隻佢飲羅。我買幾隻佢試家。係bb簡奶樽家。可能出世幾日吾夠力啜你果隻羅。e完用果隻奶咀軟 ...
醫院飲扁身架,奶咀有得另外買架?係邊買?

別墅

引用:三個月都仲嘔得咁犀利!係唔係食得太飽或者

原帖由 我要做媽媽 於 12-08-23 發表
三個月都仲嘔得咁犀利!係唔係食得太飽或者奶粉唔適合bb吖
佢出世3日•唔係3個月

子爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章 畀面勳章 陪月勳章

可能食得飽得滯, 同埋如果掃唔到風既話就會嘔奶架喇, 所以一定要幫bb掃風掃到打嗝為止架, 可以試下飲一半掃左風先等佢落左間再飲埋餘下既一半

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

rebeccatang 發表於 12-8-23 03:57
但依架仲煩!出院反到屋企,!唔知奶樽既個窿細佢咀得辛苦問定點,依架開40ml!連10ml都飲唔到!!仲要飲極 ...

你可以試下換其他牌子既奶咀架, 唔漏奶就得架喇, 你可以響百貨公司嬰兒部到買架.

男爵府

BB胃好淺,容易嘔奶,最好少食多餐

首頁

尾頁

跳至