懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日到政府醫院檢查照超聲波,但醫生話bb重量唔太好,2個星期重得100g太少了。宜家bb大約有5磅,而且我已經37週3日,醫生叫我決定bb幾時出黎好。我都唔知點決定?

大宅

回覆:應唔應該開刀拎bb出黎?

點解要你決定bb幾時出黎嘅? 既然bb未夠重, 點解唔俾佢留耐d? 係咪e生話bb輕係因為你個胎盤輸運營養有問題

大宅

回覆 vicky2702 的帖子

明知佢唔夠磅仲提早拎出黎?! 點解呀?

侯爵府

回覆:應唔應該開刀拎bb出黎?

重得吾好應該同胎盤有關,我就由37週觀察了三星期後39催生,因為三星期都無重到。

男爵府

如果在後期生長得慢可能胎盤環境正在轉壞中,係時候要出BB。

大宅

早d羅出來,我地才可以幫到佢!
依家佢響肚入面唔知咩事吸收唔到營養,佢都會唔舒服𠺢!你困住佢又幫佢唔到!你咁對佢唔公平!
(以上係某公立醫院醫生之前叫我催生講)

大宅

回覆:vicky2702 的帖子

但照超波話胎盤係正常,胎水足夠,臍帶血流量都正常,但就重得唔好

民房

回覆:vicky2702 的帖子

我太太也因類似原因37 wk 開刀,私家,醫生reason是羊水小and胎盤弱by checking

大宅

唔清楚你的情況, 不敢同你決定, 最好問清楚醫生, 如果夠5lbs, 其實37周幾出來都應該無問題...

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:應唔應該開刀拎bb出黎

點解你咁好既。係政府有超聲波照??我星期五都係37w幾。。返去產檢。之前係私家睇左10w...keep住係細左10日。。。唔知政府今次會唔會幫我照呢。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:應唔應該開刀拎bb出黎

35w照時有4磅半。。。唔知而家到5磅未。。。。。

首頁

尾頁

跳至