自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:想問下大家身邊有無呢種人?

井底之蛙,墙角画圈圈去 T T

子爵府

引用:我知大把人自我陶醉,咪由得他們,弄醒發緊

原帖由 柏架山莊 於 12-08-24 發表
我知大把人自我陶醉,咪由得他們,弄醒發緊夢的人有dd殘忍
反而哪些真正有錢嘅人喜歡低調

柏架山莊  認同  發表於 12-8-24 15:51

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:其實佢只係嫁咗比一個有私人樓(層樓仲要供

原帖由 yy816 於 12-08-23 發表
其實佢只係嫁咗比一個有私人樓(層樓仲要供)又有車嘅中產,但點解佢就自以為自己嫁入豪門?好似好巴閉咁! ...
有呀:;pppp:成日係fb曬有錢,之後我又係fb暗串佢,佢就收晒皮

唔好點評我,電話睇唔到點評

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能有,但一定唔會跟我相熟了

侯爵府

畀面勳章

yy816 發表於 12-8-23 22:48
其實佢只係嫁咗比一個有私人樓(層樓仲要供)又有車嘅中產,但點解佢就自以為自己嫁入豪門?好似好巴閉咁! ...

點解咁似我朋友既
不過有D唔同既地方就係佢老公之前賣左層樓, 有錢係手, 但依家住緊果度係租既, 冇車, 但因為係公司做高層, 我朋友就成日名牌上身, 唔貴唔買 / 唔食, 連其他識佢既朋友都覺得佢好鐘意炫耀自己有錢, 佢冇返工係屋企湊小朋友, 冇司機冇工人, 講野時比人感覺唔係好睇得起人, 總之...整體感覺係似你講既呢種人

男爵府

我公司同事, 有類似情況, 有樓無車,大部分親戚都移晒民... 成日係公司晒, 又睇唔起住新界嘅人, 包括荃灣

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

yy816 發表於 12-8-23 23:24
咁我又唔知佢老公搵幾多呀!只知道係公司高層!其實我只係覺得如果你真係嫁個有錢人,根本唔需要刻意做啲咩 ...

你要引述多d例子先..............

珍珠宮

環保接龍勳章

無呢種fd,
通常人地鍾意吹,
我聽完就算~

伯爵府

虎到金來勳章

一定有呢D人,我有個朋友因有左而結婚,佢老公一家住開居屋其實系佢舅夫有錢,舅夫好照顧佢家人,成日話老公屋企系大戶人家,依家佢地住緊公屋咋~~~~大戶人家

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

其實都唔明有咩好曬! 有錢又好, 無錢又好, 關人地咩事?

係有真正有錢人面前又曬唔起, 係平民面前曬討人厭, 係窮人面前曬仲衰, 令人地比下去成日唔開心! 呢D人只係隻井底之蛙~

大宅

引用:其實佢只係嫁咗比一個有私人樓(層樓仲要供

原帖由 yy816 於 12-08-23 發表

子爵府

引用:Quote:yy816+發表於+12-8-23+22:48+其實佢

原帖由 tobytang 於 12-08-24 發表
點解咁似我朋友既
不過有D唔同既地方就係佢老公之前賣左層樓, 有錢係手, 但依家住緊果度係租既, 冇 ...
一樣呀,總之做到比人覺得佢好似闊太咁

洋房

影響唔到自己又無乜野. 人地家事啫

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

子爵府

引用:其實都唔明有咩好曬!+有錢又好,+無錢又好,+

原帖由 Ocean11 於 12-08-24 發表
其實都唔明有咩好曬! 有錢又好, 無錢又好, 關人地咩事?

係有真正有錢人面前又曬唔起, 係平民面前曬討人厭 ...
完全同意你見解!比來比去都唔知為乜!最緊自己開心就夠啦

子爵府

引用:Quote:yy816+發表於+12-8-23+22:48+其實佢

原帖由 ANDREAMLEE 於 12-08-24 發表
數把啦,有d人以為自己飛上支頭

其實未到最後一刻都唔知自己嫁成點架

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

無留意wo...

我d frds好踏實有樓有車都覺得好閑

男爵府

happyb_happyb 發表於 12-8-24 15:38
無呢種fd,
通常人地鍾意吹,
我聽完就算~
agree. 聽完就算,

有錢=\=幸福, 況且人地有錢係人地嘅事...

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

very funny

男爵府

畀面勳章

個個價值觀都唔同掛

首頁

尾頁

跳至