自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:夏天收到最恐怖嘅信喺—電費單

我扣左交$31 咋~Wakakaka~
兩大一細,晚晚兩部冷氣加風扇~廚房用電爐~唔知點解咁平
反而水費仲貴

男爵府

畀面勳章

禾日日開房冷氣,扣咗補貼$661

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

1,400 幾呀

珍珠宮

電費係愈用愈貴架,大家有冇留意賬單,頭400度電每度77.8仙,第401至1000度每度89.3仙,第1001度開始每度電103.4仙,之後幾多度再加我就唔知,因為我都係第一次用過千度電,原來用得愈多,每度電愈貴,所以可能2千幾元同3千幾元電費0既人用電度數可能差唔幾架咋!!!!!

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

2xxx

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我一家三口都一千四百幾

大宅

引用:好恐怖,一千七八幾!!!

原帖由 豆豆B 於 12-08-29 發表
好恐怖,一千七八幾!!!
我住九龍。6900!搵人check.叫我不要用浴室寶。之後回落至5400。但夏天又去返6900!

WinnieJason    發表於 12-8-29 22:03

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

lui 發表於 12-8-29 21:49
我住九龍。6900!搵人check.叫我不要用浴室寶。之後回落至5400。但夏天又去返6900!

...

6900真係好誇張喎.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

lui 發表於 12-8-29 21:49

...
6千9...... 真係好

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都$1626

大宅

大宅

引用:Quote:lui+發表於+12-8-29+21:49+我住九龍

原帖由 km1357 於 12-08-29 發表
6千9...... 真係好誇
我搵個電力佬來,佢話佢d客交二萬。我問佢好有錢架?佢話唔係我有相為証!夠請多個工人

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

7xx only~

大宅

My family paid 8XXX this month a!

大宅

引用:My+family+paid+8XXX+this+month+a!+ +

原帖由 yububu 於 12-08-29 發表
My family paid 8XXX this month a!
So scary!!!!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

我今期電費又創新高! 扣了$300政府補貼要比$1,5xx!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

睇過一眼, 忘了是$2,29X定係$2,92X

水晶宮

引用:好恐怖,一千七八幾!!!

原帖由 豆豆B 於 12-08-29 發表
好恐怖,一千七八幾!!!
我$1400mouth:

首頁

尾頁

跳至