親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問現時去埃及還有沒有危險呢?

水晶宮

我都懋知

水晶宮

Jlcwu 發表於 12-8-31 10:26
請問現時去埃及還有沒有危險呢?

我都想知

大宅

OK 呀,剛剛回來,兩小三大跟團11天,小朋友大開眼界,

男爵府

引用:OK+呀,剛剛回來,兩小三大跟團11天,小朋友

原帖由 yhma 於 12-08-31 發表
OK 呀,剛剛回來,兩小三大跟團11天,小朋友大開眼界,
你小朋友幾大?我們都有小朋友同行,可惜最後不成團改去土耳其,剛回來,很好的trip!! 最熱一天也有41度,但可接受!你可以講下埃及團壯況嗎?

大宅

細仔9歲,大仔15歲,成團得12人, 個團埃及10天16/8出發26/8返,係大仔話去的金字塔 n 古蹟
行程不太趕,零晨機出發,經多哈去luxor,領隊講解好清楚,又有足夠時間影相,芒果汁 n 蔗汁好好飲,
我地個5人有机會就自己行街,自己小心, 埃及人成日問我地冇有原子筆,如果下次你埃及買 定 d一筆4色 or 6色去換講價可能有用
細仔在埃及見我成日講價 cheaper cheaper,返到香港就覺得 d野好貴, 自己好幸福

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我老公識d領隊, 話ok wor, 佢仲想叫我去tim

男爵府

引用:細仔9歲,大仔15歲,成團得12人,+個團埃及10

原帖由 yhma 於 12-09-01 發表
細仔9歲,大仔15歲,成團得12人, 個團埃及10天16/8出發26/8返,係大仔話去的金字塔 n 古蹟
行程不太趕,零晨機 ...
我地去土耳其也沒有其他小朋友,我兩個小朋友8和9歲去土耳其也少少辛苦,日日唔夠瞓車程,但值得!也慶幸天意安排。或者下年再報團去埃及!

別墅

回覆 yhma 的帖子

別墅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

一D混亂都無呀, 甘好.
我見永X去埃及很平. 其他都系.
政府網好似沒有黑色旅遊警告了. 是嗎?

公爵府

回覆:yhma 的帖子

我想知大部份景點需要行好多路嗎?我媽咪好恨去,我亦可以倍佢,但佢成個阿太咁,行太多又話氣喘,又話腰痛,可以handle嗎?

大宅

Jlcwc : 我覺得ok呀, 其實我20年前去過, 開羅市仲舊過以前, 商店D人都你希望你買野,唔買都ok, 埃及pound 1=HKD1.3, 要講價1/3, 現在好似紅色旅遊警告,
我跟勝x遊, 團費+3600燃油附加費, 唔平

danielboy : 去女皇谷最熱, 比較辛苦, 行完要一定飲汽水,其他行程唔趕,最長一程車6小時, 建議你 x'mas or 新年去,天氣涼D,不過紅海浮潛可能改玩沙漠四驅車, 埃及旺季,

公爵府

回覆:yhma 的帖子

你誤會了,我媽咪唔怕趕亦唔怕坐長途車,佢係怕「步行」啫,仲有行樓梯,請問多唔多attractions要撐樓梯?行路又行得多唔多呢?放心,我係考慮緊一月去,所以天氣一定好。

別墅

回覆 yhma 的帖子

吓, 紅色警告!
有警告系有d唔舒服!
謝謝資料.
我再查看下.

首頁

尾頁

跳至