母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

係公司只泵1次兩邊加埋都係得50ml(本身係半人奶窮媽媽),咁少都唔知有咩用。係廁所泵奶又緊張又怕污嘈...好可悲。其實我仲好想俾囡囡食媽媽奶架嗚嗚...

男爵府

唔好放棄呀, 頭幾日返工係輪盡d。自己緊張都會令到奶少,仲要如果之前無泵開,好容易會塞,捱過了頭一個月會慢慢泵得順的。公司有無d 雜物房可以泵奶?

禁止訪問

回覆:PiscesMama 的帖子

大宅

回覆:返左2日工係公司廁所泵奶,泵得好少奶好灰!好想放棄=_="

我仲少呀

侯爵府

回覆:返左2日工係公司廁所泵奶,泵得好少奶好灰!好想放棄=_="

剛復工初期係咁架,一來緊張,二來要習慣泵奶環境,又要趕時間,過一兩星期就會好番,如果要追奶仲要增加泵奶次數

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

男爵府

BK Milk勳章

回覆 VickyCY 的帖子

無呀! 只可以係洗手間泵

男爵府

BK Milk勳章

回覆 Yasmin0601 的帖子

一齊加油!

男爵府

BK Milk勳章

回覆 bebecare 的帖子

一齊加油!

男爵府

BK Milk勳章

回覆 hellohellojenny 的帖子

希望啦!其實係未set好曬野先入廁所泵好d。可以分享下心得嗎?

大宅

努力加油呀! 我兩星期後番工都擔心! 你試下攞埋手提去廁所,播下BB D相或video... 會唔會有幫助? 或者泵之前深呼吸(希望個廁所不太臭!) 等自己relax D...

男爵府

唔好放棄呀!媽媽奶係比BB最寶貴嘅禮物,用錢都買唔到!
我初時返工同你一模一樣,慢慢熟習會好好多架喇!
焗下黑豆水,飲黑豆漿,飲多D水,食多D飯都有幫助呀!
加油加油!一齊努力~~~

男爵府

BK Milk勳章

回覆 Daze 的帖子

其實個廁所唔臭,但係感覺唔好囉。已經有望住BB張相無咩用唔識引奶陣

男爵府

BK Milk勳章

回覆 morganBB 的帖子

有飲黑豆茶,飯就真係食少左。食返多d先

男爵府

我有支細香薰同花露水,入廁所開工前會噴下先,可以駆趕臭味及放鬆
另外,電話必備啦,計時同睇戲打發時間之餘又放鬆心情~~

男爵府

引用:回覆+morganBB+的帖子 有飲黑豆茶,飯就真

原帖由 PiscesMama 於 12-09-04 發表
回覆 morganBB 的帖子

有飲黑豆茶,飯就真係食少左。食返多d先
丫!我食緊more milk plus 呀!
反應都算幾好
希望幫到你啦!共勉之!
追奶之路。。u r not alone! 加油

複式洋房

引用:係公司只泵1次兩邊加埋都係得50ml(本身係

原帖由 PiscesMama 於 12-09-04 發表
係公司只泵1次兩邊加埋都係得50ml(本身係半人奶窮媽媽),咁少都唔知有咩用。係廁所泵奶又緊張又怕污嘈... ...
我都係

男爵府

可能啱啱返工未適應,習慣咗就會好D,少都會有抗體,得閒就飲多D湯水追下奶,加油,唔好放棄

伯爵府

環保接龍勳章

回覆 PiscesMama 的帖子

我都係lunch得40-50ml咋, 都係厠所泵, 約30分鐘, 之前用泵, 後來太少轉左手擠, 唔拎泵啦.
bb全人奶已經8個月啦, 我仲有好多冰奶存貨添, 過期沖埋涼都得, 我信自己有奶, 平時返工前同放工後一路埋身一路泵, 淨係比佢食一邊, 我唔信佢食得20-25ml囉. 唔好放棄呀!!! 加油加油

呢個係媽媽lunch泵得40-50ml的全人奶bb, 正在沖奶浴.

stock

母乳係好神奇的.

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:PiscesMama 的帖子

男爵府

BK Milk勳章

回覆 的帖子

BB好多肉好可愛,我冇冰奶存貨不過會繼續努力

首頁

尾頁

跳至