家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇效同需要呀?費用大約幾多到呢?

大宅

回覆:KKbaby 的帖子

新屋七月裝修完後即搵人做了除甲醛,因為趕住好日子入伙,裝修收樓後隔日就要入伙,所以我更加要做除甲醛。
全屋新裝修,加上做了很多櫃,裝修尾聲時,已覺得d櫃內有些刺鼻的氣味,牆身油漆味亦未除,有時真係索到我暈暈地; 之后搵人上來用儀器量度,原來d櫃勁超標,我又要趕住入伙,所以收樓後即做除甲醛,佢地幫我噴哂所有櫃及全屋牆身;做了後d櫃明顯無咁大陣味,起碼我無索到feel暈。
而且之前在bk見過有個jm講過,佢話新屋裝修半年後,佢個小朋友全身起哂一粒粒紅印唔褪,睇左幾個醫生先搵到原因,就是因為新居甲醛的影響,原來傢具中的甲醛是可潛伏好多年的。
今次我搵的公司是專門做裝修後清潔及除甲醛,所以我唔知只做除甲醛是收多少啊,如你想知多d或問價,你可pm我再比佢公司電話你去問啦。

大宅

回覆:alisonwong82 的帖子

你可吾可以pm埋俾我,同埋你做咗幾多錢,thanks!

大宅

你可吾可以pm埋俾我,同埋你做咗幾多錢,thanks!

珍珠宮

回覆:KKbaby 的帖子

空氣清新機得唔得?

大宅

回覆:Happy小米 的帖子

消費者委員會之前講話唔得既。現在所有話得嘅都係喺filter度噴咗光觸媒,所以嚴格上講都係得光觸媒得㗎咋

別墅

回覆:有冇人裝修完後有用光觸煤去除甲醛同voc呀?

Please PM me. Thanks!

珍珠宮

引用:消費者委員會之前講話唔得既。現在所有話得

原帖由 daisycho 於 12-09-05 發表
消費者委員會之前講話唔得既。現在所有話得嘅都係喺filter度噴咗光觸媒,所以嚴格上講都係得光觸媒得㗎咋

...
光燭煤除左噴傢俬面,仲會否噴上牆?
我打算全屋舖牆紙,可以噴嗎?
噴左表面係点樣的呢!

男爵府

引用:新屋七月裝修完後即搵人做了除甲醛,因為趕

原帖由 alisonwong82 於 12-09-05 發表
新屋七月裝修完後即搵人做了除甲醛,因為趕住好日子入伙,裝修收樓後隔日就要入伙,所以我更加要做除甲醛。 ...
can u pm me company name? thx

大宅

回覆 Happy小米 的帖子

我睡房是貼牆紙的,都噴了除甲醛,唔覺有d乜喎!

大宅

請問噴完之後櫃面上面係咪有一層白色粉架?可唔可以post張相望下呢?

大宅

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%94%B2%E9%86%9B

維基百科都有介紹, 但好似得一隻係正牌. 之前係依度睇過話有好多翻版同假嘢, 真係要小心啲.

大宅

PM me please!

複式洋房

Please pm to me!
Thanks!

大宅

回覆 KKbaby 的帖子

當時因趕時間要搬屋,搞到成頭煙,無去影到相啊!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

版主溫馨提示:

如欲提供/索取資料,請直接pm有關會員。如再有會員留下pmemail等相關字句,本文將會被關閉,謝謝合作!

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

我打過去嗰間"呵煙溫"問, 原來唔係用光觸媒, 而係用一隻叫cd觸媒嘅. 雖然價錢ok, 但唔係真嘅. 清潔可以考慮吓.

複式洋房

回覆 alisonwong82 的帖子

pls PM to me, thanks

禁止訪問

引用:新屋七月裝修完後即搵人做了除甲醛,因為趕

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至