夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

求神問卜

你們以前跟男友或老公之間出現問題或在分手邊緣,有沒有試過去求神問卜?做過些什麼?最後有什麼感想?
每一次去占卜也帶著矛盾的心情,又想聽,又驚聽完唔開心.

禁止訪問

Re: 求神問卜

子爵府

yickyick

問黎做咩無意思既,你係唔捨得佢叫你分開你都唔會架啦,我覺得船到橋頭自己直既,整定既,好多野都,憑感覺啦,想走想留都係自己最清楚.

大宅

唔....因為人覺得前路茫茫既時侯,冇信心去面對....就會去求神問卜去問下將來點樣....要去預知未來...但假設果個答案唔好,咁又點呢???放鬆小小,凡事隨遇而安,隨緣啦

大宅

係呀...進入緊一個迷茫期.問卜有時是心靈上的一個倚靠...一手一腳都係靠自己.

大宅

我都會呀~~~
去求籤, 玩塔羅牌......
只係想去求安心, 亦試過玩完知個結果唔好~
個人成日都唔開心, 唔安樂~~~~
好矛盾咁囉.....

別墅

向bb出世前兩個月,因為發生左令大家都好唔開心既事,係喎果刻真係好迷茫,留/走...跟住就去o左求籤,聽完心都碎埋(話我地段婚姻過唔到今年8月..),結果未知 依家先3月,不過佢依家好錫我同bb係事實,自己諗人生有幾多個十年,同佢都有一個十年喇!係唔係真..都希望珍惜o里一刻,最近同家姐去還神,家姐叫我求籤,我都無,只係答佢隨緣喇!聽o左唔好咪又唔開心...
開門見山 寫道:
唔....因為人覺得前路茫茫既時侯,冇信心去面對....就會去求神問卜去問下將來點樣....要去預知未來...但假設果個答案唔好,咁又點呢???放鬆小小,凡事隨遇而安,隨緣啦

子爵府

我寧願佢報憂不報喜

男爵府

其實問卜真係唔係咁好,,我老公好迷信.我未有個仔前..佢去問卜.個相士講我地那年那月會有左.仲一定係仔...(我好難有bb)結果1年後那年那月我真係有左..真係仔.....好神奇....但個相士亦講個仔大個了係唔會養我老公....唉..我老公因呢句話亦緊緊於懷...來不來又拿來講(當仔仔唔乖既時候)..你們話..講真係好又唔怕聽,,,但係..如果唔好呢..最慘好定唔好亦唔係我可以控制....
都係一句隨緣啦...
子峻媽咪

複式洋房

如果你自問係一個冷靜,分析力強,唔迷信既人..咁go ahead.....否則,唔問好過問!!!因為問左後,一定會影響到你既決定!!!!

我媽咪就係一個極度迷信既人,對乜都唔信任&冇信心,但對....相士,神仙既野就100%信,發生任何事,第一時間就去算命,之後既決定....唔駛問都係聽晒d算命師傅講.......攪到而家佢自己+我地日日生活o係地獄之中,佢仲日夜o係度呻喎!!!!!之後就安謂自己一切都係命運o黎ga,避都避唔過!!!!連最近,佢決定左轉工[事實佢唔係咁想轉]都話係命運''註定''左佢要轉工,冇得避!!!

唉!!!!好難改變佢個思想ar!!!!!!!好煩ar佢,可唔可以唔好講話乜都係命運,整定,改變唔到ar???

同佢講左,你個決定唔同左,咁個結局咪唔同左law,所以唔係整定ga!!!!!!

點解佢個思想會咁ga????好憎d極度迷信既人ar!!!!!!!

男爵府

都係一句..:是福不是禍...是禍躲不過"
子峻媽咪

大宅

講起迷信....話說我有個朋友(女)好狗(久)以前話就話揾人幫我批命(其實我知佢想點,想揾我笨實..),話喎..我唔可以同我個仔一齊,最好比人..一齊既話就會大家「克」大家,佢都痴佢既媽筋 個仔係我生架麻...生咗唔理佢咩???我都冇聽佢up,而我呢幾年同阿仔既感情有增無减,我知,佢當時冇境,想喺我舖頭打主意,呢 d 人就利用迷信嚟揾錢,唔熟唔食,同佢做fd??搭飛機啦...

公爵府

我有咁做.

民房

我試過呀.......去完黃大仙,再去車公廟....不好似唔係好準lol........因為我去黃大仙求姻緣,就話唔好.......車公又話好好........佢地好似打對台噤.......反而睇相就準o的(我o係黃大仙睇相既........)
該用戶已被刪除

男爵府

這兩三年係有去黃大仙,每次去都好似睇心理醫生一樣,我覺得求神問卜既野就好似想搵心理醫生解心結一樣,隨緣吧。

公爵府

不要迷信, 命運在你手嘛

民房

講得好聽嘅你咪開心囉,講得唔好聽的話,你咪又唔開心~~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至