跳至

首頁

尾頁

別墅

十月媽媽,請問你地有無產後脫髮?

我由BB三個月開始甩頭髮,每日洗完頭都甩好多、次次梳完頭成地都係,好得人驚! 有無媽媽有呢個問題?點算好??

別墅

Re: 十月媽媽,請問你地有無產後脫髮?

tuotuo
心同感受 :-( 又係由BB三個月開始甩頭髮,每日要掃3次地,掃親都成堆頭髮,洗頭時甩度成手都係,用手梳一吓就最少甩5條,梳極都甩 要甩度幾時?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都一模一樣勁甩,最衰係的親戚朋友見到你都發覺你勁少咗好多頭髮,同時的老人家話你bb識得笑你就甩頭髮!真是唔知好嬲定好笑!又唔知甩到幾時?為有買嘢搽!

大宅

勁甩, 無mun 點保養, 無買

大宅

有呀, 前兩個月開始甩. 最初好勁架,
而家甩少左好多, 希望快D停啦,
成地頭髮好煩呵.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

臭b佢3個月開始我就成日都見到一地頭髮...重有係就咁用手攞起都一大渣...
冇計啦...日日要掃5,6次地先得~
總之成日有意無意望地下都會岡到好多頭髮咁啦... :-(
該用戶已被刪除

複式洋房

我好好彩冇呀,我坐月都坐得唔好,不過冇脫髮,但係就生完咁耐病咁耐(感冒&咳),已經成日睇中醫都係唔好,點算好? :-(

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係由BB三個月開始甩頭髮~~ 不過以家無以前甩得咁勁~ 已經好o左好多~~ 我都係無特別整理過!

別墅

我都係呀,屋企地下成日都係我d頭髮,有時搵手梳下頭髮都會甩幾條,點解會咁樣呀,洗頭仲甩得多d。
可愛囡囡"教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離"。箴言22:6 我的寶貝囡囡最喜歡笑! :-D :-P 孩子若生活於... 接納中, 他學會愛 分享中, 他學會慷慨 讚美中, 他學會感激 鼓勵中, 他學會充滿信心 誠實中, 他學會什麼是真理 公平中, 他學會什麼是正義 :-P :-P :-P :-P :-P :-P

大宅

前兩個月甩得好勁, 不過呢排好左好多.
Hello! 我叫 Vinci, 係囝囝, 我係05年10月2號出世!你地快d去睇下我個blog!

子爵府

baby_vinci 寫道:
前兩個月甩得好勁, 不過呢排好左好多.

我都係

我由 B 仔兩個幾月大, 甩到佢 5 個月大.

呢三個月, 我每次洗頭後見到個水隔都驚.

而家好好多.

大宅

脫得勁多,我醫生話產婦初初壓力大,幾個月習慣後頭髮就自然脫,會否再生就因人而異!

大宅

畀面勳章

我都係咁, 上次感冒睇醫生, 佢話係正常, 因為汗耳毛唔同左, 佢介紹一隻維他命給吃, 好似又脫少左

別墅

原來都有幾多媽咪同我一樣喎 :-( :-(

每當我沖涼、洗頭後,老公見到洗手間地下都會講句『不如同你去睇医生啦,睇吓有無葯食』。

男爵府

我由bb3个月甩到而家,人地話甩到6个月唔甩wor,我用緊dhc果set野洗頭呀,但都係咁上下

http://kawaii-kids.com/

別墅

我都係甩緊好多, 次次洗完頭都甩一大堆, 不過之前睇過書話係正常嘅. 唔知你哋有無留意到懷孕時有段時期D頭髮係特別靚同比平時甩得小, 都係因為荷爾蒙轉變, 所以應該好快會正常番!

zzzlam 寫道:
我由bb3个月甩到而家,人地話甩到6个月唔甩wor,我用緊dhc果set野洗頭呀,但都係咁上下

大宅

我都係呀... 由囝囝三個月到而家, 近排好咗啲啦.

:lol:

別墅

yes, me too

people say it will usually last from the time when baby is 3 to 6 months

別墅

Hi all mum,

Have you eat or put any thing on your hair in order to prevent it ?

June

首頁

尾頁

跳至