2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

個醫生一路都冇講嘢, 照咗5分鍾左右, 只係見佢用MOUSE劃咗一次"十"字, 就話冇問題.
全程唔見數手指, 數腳指...

照完淨係問咗一句, 想唔想知仔定女?

複式洋房

回覆:dewberry 的帖子

下。。。真係好求其喎。。最緊要睇內臟。。心臟。。腎。。腦。。有無兔唇咁

男爵府

下???
10min?
我睇贊育張傳單最少照半個鐘架喎= =
不過數手指腳指就話唔包括在內.....

複式洋房

係醫生還是護士照

別墅

我係瑪嘉烈照, 唔係醫生係資深護士幫我照, 佢都有續個器官講, 只係無數手指...都一樣係10分鐘搞掂. 不過都唔洗擔心, 醫生自己睇過無事就ok

大宅

No need to worry too much. I did structure scan there too. The dr. Actually need to fill out a form about major organ and other related feature (including sex) for bb. Even he did not talk much, he should have finish all the required steps.

大宅

聯合有得做結構架??

別墅

咁東區係唔係Dr 照,
照幾耐呢?

子爵府

我係屯門照....姑娘同醫生都好好,姑娘先照,睇哂頭仔,腦仔,手,腳...身長同性別,照了大約15min,之後等醫生來再照內臟又照了15min,不過醫生就唔會同你講野.....自己做囉。
魚魚媽

別墅

可能個個醫生唔同, 同我照果個態度好好哦. 手指腳指都一個個數, 照到邊都會講. 因為阿B趴係度, 等左好耐都唔轉身, 未睇到心臟2邊血管, 就話2星期再照多次啦. 因為佢估性別同我之前唔同. 重叫我下次問清楚係囝定囡. 希望下次個醫生都好好啦, 最重要是BB健健康康啦

別墅

maggie_kaki 發表於 12-9-6 17:12
我係屯門照....姑娘同醫生都好好,姑娘先照,睇哂頭仔,腦仔,手,腳...身長同性別,照了大約15min,之後等醫生來 ...

我已經寫左轉介信由聯合轉屯門, 希望生個陣D醫生同姑娘都好啦. 星期先去約期.

子爵府

mantoby 發表於 12-9-6 17:21
我已經寫左轉介信由聯合轉屯門, 希望生個陣D醫生同姑娘都好啦. 星期先去約期. ...

我知產檢同E1 D人都好好....不過生個時唔知呀...你1月幾生??我1月26日
魚魚媽

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章

我C+產檢都照15分鐘wor,仲有數手指.....都未照結構,我sat先照
囝囝2013.1.20 出左世了~

大宅

回覆:去完聯合照結構, 好求其

我都係嗰度照,但醫生又係乜都無講,我問佢嘢,隔離個啊姐就叫我唔好問,話會嘈住醫生喎!!但就照左起碼20分鐘, 跟住就幫我做簡單的身體檢查。坐返埋位我就狂問嘢, 啊姐今次無阻我啦,但個醫生都只係答話個bb 一切正常咁囉。
結果我自己再去C+ 照多次

大宅

好媽媽勳章 親子王國15週年勳章

回覆:iristang1204 的帖子

我照結構同做身體檢查係分開兩個醫生。

別墅

maggie_kaki 發表於 12-9-6 17:26
我知產檢同E1 D人都好好....不過生個時唔知呀...你1月幾生??我1月26日

1月13預產.

別墅

dewberry 發表於 12-9-6 18:37
我照結構同做身體檢查係分開兩個醫生。

我都係, 醫生俾14號再照, 仲有一星期就到啦. 第一胎係聯合生, 覺得好好. 唔想去阿媽度住定先, 住天水圍, 唔情愿, 都要轉返屯門. 希望一切都好啦.

公爵府

回覆:去完聯合照結構, 好求其

我都係,

公爵府

引用:下。。。真係好求其喎。。最緊要睇內臟。。

原帖由 carolkwwong 於 12-09-06 發表
下。。。真係好求其喎。。最緊要睇內臟。。心臟。。腎。。腦。。有無兔唇咁

...
幫我照個果呢啲都冇睇,可能他係實習,我全程見到完全唔知佢做緊啲咩

公爵府

引用:Quote:mantoby+發表於+12-9-6+17:21+我已經

原帖由 maggie_kaki 於 12-09-06 發表
我覺得反而聯合產房好好多

首頁

尾頁

跳至