婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

可以點樣先至對手冇咁易敏感

我做野有時要帶膠手套~
但係又對佢敏感,唔帶又唔得...
搞到周不時都搞到隻手紅晒一撻撻~
會唔會有咩方法可以令到對手可以冇咁易敏感呀??
各位有咩意見呀唔該.Thanks!!

大宅

Re: 可以點樣先至對手冇咁易敏感

搽定凡士林先帶膠手套~!!
KATHY.LIN

洋房

如果你帶的不是貼身膠手套,可先帶上貼身綿手套,才帶膠手套。

大宅

唔該你先...我用個D就係菊花牌個種膠手套,不是醫生個種.我想問綿手套係唔係白色薄個種?係邊度買架??
同埋帶住兩對手套會唔會好唔方便?

先謝!

大宅

會唔會攪到對手套裡面肥臨臨...

洋房

connieykleung 寫道:
唔該你先...我用個D就係菊花牌個種膠手套,不是醫生個種.我想問綿手套係唔係白色薄個種?係邊度買架??
同埋帶住兩對手套會唔會好唔方便?

先謝!

白色薄個種? yes, in 药房,如果無,買nylon(如果你不敏感)也可以
唔方便?會差一點,但不嚴重吧!
其實,敏感是很煩的東西,如果你對膠敏感,只可以避開,要不言只会越來越嚴重。

洋房

connieykleung 寫道:
會唔會攪到對手套裡面肥臨臨...

為何會肥臨臨? 外面的Plastic 喺防水的。而且帶裏面的手套是不用先apply anything on hand.

首頁

尾頁

跳至