夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

有小朋友的讀者應該很明白,\特别是1到2歲的小孩最易碰傷,可我的那個他一老公,我已经跟他生了两個小朋友了,一起渡過了七個年頭了從第1個小孩開始…他已经有以下這個.毛病的:每當小孩了摔倒、夾到、撞到、嚴不嚴重還没知道,他…馬上立刻對|著我大發雷庭,凶得快要把我殺死似的我一點都不誇張小孩子這裡已大哭,我也緊張得要命,每次被他怒吼之後我跟兒子就哭成一堆,他媽的好像有病似地還不停地罵我可是他卻没有過來幫忙的,這昰甚麼人呀我每次都跟他事後檢討結果到生完第二個孩子了他還那樣!!孩子受傷了我不擔心嗎…這麼愛他们又没過來幫忙只顧找人負責只顧罵我,我又不是故意的兒子們都是我全職照顧長大的,我對他此舉動真的莫名奇妙,真的再也忍受不了太無恥了,到此刻/我真的真的很後悔嫁了給這種男人!n他雖説給足銭這個家可這様就可以負人嗎…我也為造個家操碎了心呀

大宅

Cat1218 發表於 12-9-9 02:01
有小朋友的讀者應該很明白,\特别是1到2歲的小孩最易碰傷,可我的那個他一老公,我已经跟他生了两個小朋友了 ...

咁你生第一個佢已經係咁, 你又幫佢生第二個?
你老公係咪啲躁狂既人黎架?

pinky30312    發表於 13-1-30 17:56

大宅

好似我做了什么大错噤!!為了照顧孩子,我放棄了…自由、金钱、青春,全心全意地為個家,小小事都會罵到我死凚!我從來都没有發他脾氣,他叫我不淮和朋友食飯見面,要我把時間都留在兒子身邊,寸步不離,不能有朋友聚會,不喜歡我同小朋友回娘家玩,話路上危险話我娘家細又污租,又話這様是想我地舒服D,不要周車勞頓!已經七年了,-係我D噤嘅傻婆先願意聼佢講,但今晚比俾又怒吼,吼醒了我,我問自己能否再這樣忍七年!我不!我要起革命,我要装備自己,我要為自己的生存自由而努力。一個太太對家寸步不離,努力伺候三位大老爺,雖然有姐姐幫手,可我也親力親為,兒子們夜晚全是我照顧,做足一個人妻人媽應負的責任!我覺得自己做的佷稱職了,我只是想争取番一個人應該有的自由和自尊!

別墅

回覆:Cat1218 的帖子

正確,要起革命,照顧好孩子外,好好裝備自己,他只是你人生裏的一部分,吾係完部,你可以選擇,脫離做婚姻傀儡

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:真的很傷心,一次又一次地…

小朋友幾大?
有工人不如反工啦
有工作就可以有多點尊重
加油

大宅

两個仔相隔三年半,第二個係意外的,因當時身體虛弱,停了食薬幾個月,就噤超级意外地有左,我當然一直打算不跟他生第二個啦,何不相隔三年半才生次子!他很變態,日曰洗我腦話唔準我番工唔俾我進修因為要照顧好兒子,佢半凶半命令式話我工作可以,但D仔在家有咩損手爛腳一定怪我要我負全责,嚇到我驚,經常一離開門囗就精神緊張。有時想同眀友去飲下 野食下飯便必須要佢批準,佢直程會話我而家俾唔夠銭咩你好悶咩……

大宅

表面上我同佢好似無咩事噤,好少争吵,因為我就佢,知佢工作勞累,就忍讓佢,可是很少的事就罵蠢!!!我不知道是否每對夫婦都如此相處/。但我發覺我受夠了,我決定以後用另一種方式處事,我要擺脱他的制爪,要擺脱兒孑有事責任全歸我的陰影,我知過程很辛苦,但我好希望自己做得到。

大宅

引用:表面上我同佢好似無咩事噤,好少争吵,因為

原帖由 Cat1218 於 12-09-09 發表
表面上我同佢好似無咩事噤,好少争吵,因為我就佢,知佢工作勞累,就忍讓佢,可是很少的事就罵蠢!!!我不知 ...
聽你咁講,你老公超級大男人囉,你係時候要反佢架喇,你屋企有工人根本唔駛留係度湊仔,唔係佢一個人搵錢就大晒,你都有尊嚴,佢就係知道你太就佢,咩都唔比你做我覺得佢想斷你後路囉,等你冇晒支援,佢都好醒! 你要醒喇,唔好再比佢控制你

大宅

好可怕的生活,希望你能早日得到自由及尊嚴!

複式洋房

引用:正確,要起革命,照顧好孩子外,好好裝備自

原帖由 amychan1 於 12-09-09 發表
正確,要起革命,照顧好孩子外,好好裝備自己,他只是你人生裏的一部分,吾係完部,你可以選擇,脫離做婚姻 ...
係丫,加油丫!

複式洋房

回覆:qqbbhk 的帖子

完全support

男爵府

你老公好恐怖吖,叫佢去睇下心理醫生喇

伯爵府

畀面勳章

結左婚嘅女人唔係 100% 要對屋企..
你要留返少少自我架...
我 99 都係咁話過我..佢都覺女人嫁左一定要相夫教子..
sorry..我唔得囉..我坦白咁同佢講我唔係囉..
我唔會全副心機放哂係屋企架..
我都有我嘅喜好..同生活..我做返應份果 part 就 ok..
更何況意外..冇人想..你係時候反下枱..
唔係呢一世就咁...

複式洋房

引用:有小朋友的讀者應該很明白,\特别是1到2歲的

原帖由 Cat1218 於 12-09-09 發表
有小朋友的讀者應該很明白,特别是1到2歲的小孩最易碰傷,可我的那個他一老公,我已经跟他生了两個小朋友了 ...
唉,我c6都係咁,其實跌跌撞撞好正常姐,吾跌點會大,話我吾識睇,佢咁叻又吾見佢睇

首頁

尾頁

跳至