跳至

首頁

尾頁

別墅

文章分享<寫給未來女婿的一封信>

[size=large]寫給未來女婿的一封信

可能您們都看過這篇文章,不過我真是好想再一次轉貼這與您們分享。以前看過, 可能沒有感受那麼深,我想將來到了那個時刻,我的心更加震撼。

大宅

Re: 文章分享<寫給未來女婿的一封信>

DoDoMun

我老公已經成日同我講呢d野, 今日見到個女那麼快已經8個月, 感受很深呀...

大宅

DoDoMum,
我老公成日講笑話第時肯定唔捨得個女嫁喎!

別墅

好感受良多既一封信、雖然我地不過係做左8 / 9個月母親...
但做人母親既“深刻”却似用緊我地一輩子既愛...
我有時都諗当BB到左要自己遠飛既時候、要離開我、不再与我一起朝夕相對既時候、我会幾咁寂寞... :cry: :cry: :cry:
光係而家幻想、内心都以経好寂寞、有想喊既衝動...
我親愛既女兒、我一切既幸福就源於妳。 :-( :-( :-(

大宅

睇完呢封信,令我想起一個廣告.......................唔知大家有冇睇呢?個廣告係個女大個要結婚著起婚紗既樣子,老左既媽咪看著她,就好似看住她少時候做花女既樣子.........每次我同我老公睇呢個廣告,都不期然望望NATASHA,心裡總是矛盾 - 想她快高長大,但心裡又不是這樣想,總希望佢永遠躺在我們身邊....................這個想法很自私似的,女兒不長大,但我們卻會離開她,想起她的孤獨,又好似覺得佢要長大...........有自己既家庭,唉!!!!真矛盾!

別墅

砵砵豬、

明白你既諗法!我都有咁諗既時候!
而睇到你咁講、我又諗起一様野...
我其実只想得BB一個獨女就够Lar、不過当諗到我同Daddy第日会離開佢、佢得返一個人好会孤獨、好凄涼、所以想整多個兄弟姊妹比佢、但多個兄弟姊妹另一方面其実又会剥奪左佢一D既野(一部分母愛、一部分父愛、用於佢身上既錢、時間等等...)

首頁

尾頁

跳至