跳至

首頁

尾頁

別墅

我E家住英國,,想下年返HK,大女下年要讀K1細仔又要讀n班,,估唔到係HK報幼稚園係咁難...暫時睇過方方同心怡都係英文教學,但網上搵倒ge資料唔多,,打過去問佢地話報左名11月要面試,,都唔知點算好,,唔通真係要特登返去一轉面試?我老公又唔得閒陪我返,,我一個人又帶唔倒2小朋友上機..荃灣仲有咩幼稚園比較好?真係搞到得頭都大埋><

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

KARY_ALIEN_BU 發表於 12-9-12 06:13
我E家住英國,,想下年返HK,大女下年要讀K1細仔又要讀n班,,估唔到係HK報幼稚園係咁難...暫時睇過方方同心怡都 ...
我女今年心怡 Joyful World N班,返左個幾星期學,我覺得幾好呀。方方同心怡都係英文教學,心怡有唔少外籍老師,亦有外籍同學,方方我就唔清楚有冇了。心怡係11月interview,不過你的情況我建議你寫封e-mail 俾學校,我曾寫信俾學校佢地都有回覆而且都幾快添,有咩你可直接同佢地傾,問。
荃灣區無乜英普幼稚園架,你可考慮埋青衣的學之園及宏褔,個人就中意學之園,都有英普,宏褔應該係英文教學,有冇普就唔知。學之園有校車到荃灣的。你應該考慮除了英文教學之外,係學校的教學模式、理念、地點、你家住邊、交通時間等等。
希望你搵到啱的學校俾仔女。

首頁

尾頁

跳至