親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

想12月帶埋15個月大嘅bb去台北,想請教下:
1. 有冇住宿推介?會唔會有bb床借?
2. 行程推介?除咗動物園,仲有乜地方好去?
3. 係台北推bb車會唔會好麻煩?搭捷運會麻煩嗎?
4. 如果想一家浸溫泉,有有好介紹?
5. 機票同酒店分開買定買package好?有冇agent介紹?

謝謝

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

回覆:帶bb去台北

住天成,凱撒都ok,可以坐美麗華摩天輪,台灣既捷運有𨋢架,推bb車或有需要人士優先使用,可以放心!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我上次去101果度有問餐廳叫wasabi,食buffet,維起港幣二百幾蚊,我覺得好正,又多款式,你可以去試下。

別墅

回覆:帶bb去台北

啱啱同歲半b番黎。我們住天成,bb同我們一齊瞓。台北用bb車都方便。

大宅

畀面勳章

帶bb去台北

我五月果陣带歲半bb去taipei, 住天成,真係超方便... 果度既人好好,可能我地有個b, 每朝早食早餐都揾我地吹水,同bb玩....不過天成既雙人床细咗d, 我地两公婆+個b係唔够訓...最好要2張單人床...

大宅

畀面勳章

帶bb去台北

如果你唔想煩就揾agent book, 我上次揾travel expert...一次過搞掂,唔洗煩..

大宅

畀面勳章

回覆 stepchk 的帖子

間BUFFET會唔會好多人﹖要訂位嗎﹖有無BB凳﹖大約幾點食到幾點加﹖
THX

大宅

畀面勳章

回覆 Pooh24 的帖子

想問下同BB去咗乜野地方﹖有無行夜市﹖
帶住BB去夜市會唔會好唔方便﹖
另搵野食會唔會好難﹖驚唔係咁多地方俾BB食...
THX

大宅

畀面勳章

其實都有諗過住天成,因為之前住過真係超方便,不過個陣未有BB,驚而家多咗佢唔知啱唔啱BB啫....
而且BB訓開BB床,其實真係有啲擔心佢唔慣同我地訓...

別墅

回覆:camomilechan 的帖子

我們只在台北3日2晚。第一日撘捷運去朋友屋企食晚飯。第二日朋友車我們去九份、金瓜石,然後酒樓晚飯,之後我們自己撘的士去士林夜市。日間有帶bb車,不過九份有樓梯的部份要抱b同攞車較辛苦。夜市冇帶b車,爸爸手抱。我們晚上10點幾去到,唔多人,推b車都冇問題。第三日同朋友午飯後坐國光車去機場。幾日的酒樓、餐廳都有bb椅。食物方面我焗飯/通粉+baby food, 再加d大人食物。早餐在酒店食,有蛋、包、粥、鮮奶粟米片、水果等。我攞一隻蛋/蕉比bb加餸。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 camomilechan 的帖子

坦白講,其實我都唔太記得。但係我阿媽去台灣既時候,我有打長途去幫佢訂咗枱先,咁到時就一定有位啦﹗我記得好似無時間限制,你可以既話打去問咗先囉。

大宅

回覆 camomilechan 的帖子

如果怕bb唔啱食, 可以買定幾包baby food, 最多叫碗白飯, 用熱水浸暖包baby food + 俾bb 食

伯爵府

台北 EAST DARGON 酒店如何呢? 位置近那呢?

見無人評論既?

珊瑚宮

引用:台北+EAST+DARGON+酒店如何呢?+位置近那呢?

原帖由 peckykoo 於 12-09-17 發表
台北 EAST DARGON 酒店如何呢? 位置近那呢?
東龍近西門町,酒店相片好舊,如果住佢,不如住懷寧

伯爵府

12312,

hi 又見到你, 今次不是我住東龍, 是家人住買package 去玩的

上次我住懷寧, 超級5掂, 房間, 早餐, 太差

只有位置好, 方便出入

珊瑚宮

引用:12312,+hi+又見到你,+今次不是我住東龍,+是

12312,

hi 又見到你, 今次不是我住東龍, 是家人住買package 去玩的
叫你家人選另一間酒店,。

伯爵府

回覆 12312 的帖子

家人己CFM 好酒店, 機票己出左了

無得改

珊瑚宮

引用:回覆+12312+的帖子 家人己CFM+好酒店,+機

回覆 12312 的帖子

家人己CFM 好酒店, 機票己出左了
已落實了,算啦。反正留在酒店既時間都吾多,反到酒店都夜晚睡覺,可能吾太覺呢。

伯爵府

東龍係咪會有, 之前好似聽D POST 有講, 但5肯定

珊瑚宮

引用:東龍係咪會有,+之前好似聽D+POST+有講,+但5

東龍係咪會有, 之前好似聽D POST 有講, 但5肯定
一樂園就听得多。(吾好咁講呀,嚇親住既家人)

首頁

尾頁

跳至