跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 天氣開始熱, 你地比bb著幾多衫呀?

我bb都係,但有陣時佢都仲好熱,我就唔扣隻腳d'樓',露佢條腿出嚟透涼囉!

babykiu 寫道:
我bb呢兩日仲著緊長袖連身蛤蝲衣, 不過入面冇再比衫佢著喇!
[url=][/url]

大宅

我已經比BB著短袖衫啦,有人比左D BB Polo shirt (new) 比我,有D仲係3months in size, 所以一要快D著啦!如果唔係佢再大D就唔岩架啦!0訓覺用條大毛巾就店。都無開冷氣番。

大宅

我想問如穿短連身蛤蝲衣, 須否再穿短和尚袍打底呢? 知吾知有冇背心底衫可作打底, 類似短和尚袍? 穿一件短連身蛤蝲衣是否足夠? 我係新手, 咩都吾知, 天氣凍又怕吾夠, 天氣熱, 又怕佢焗! :-(
]

複式洋房

poohpoohlee,

我都係新手. 又係唔知俾幾多衫bb著. 尋日好熱,出街 我只係俾件短袖body, 加條背心裙. 但係俾人話我俾得少佢著.

poohpoohlee 寫道:
我想問如穿短連身蛤蝲衣, 須否再穿短和尚袍打底呢? 知吾知有冇背心底衫可作打底, 類似短和尚袍? 穿一件短連身蛤蝲衣是否足夠? 我係新手, 咩都吾知, 天氣凍又怕吾夠, 天氣熱, 又怕佢焗! :-(
:-(

大宅

我尋日出街都係俾bb著件短袖body+條背心裙+條四個骨褲, 如果入冷氣地方就加件長袖外套.

大宅

我尋日出街BB著了一件長袖body+背心裙.
]

大宅

我同阿b著一件短就底衫+短身蛤蝲衣, 就算出入冷氣既地方佢都仲係成身熱到不得了, 我阿b會唔會太誇張呀

大宅

若穿短身蛤蝲衣, 是否不須著短袖底衫, 如出入冷氣就加外套呢 ?
]

複式洋房

响屋企就著一套純棉薄薄地短袖上衣和短褲, 因為冇開冷氣, 只開風扇(唔可以直接向bb), 剛剛好, 不過手臂內則有時都紅紅地, 要擦粉, 但遲啲再熱啲都唔知點算好.
其實天氣今熱, 唔好包腳板仔好啲(如'甲那衣'), 比bb散吓熱, 因為我bb有腳汗, 你哋bb有冇腳汗

大宅

我 BB 超級怕熱 (似個 c6), 手汗又多, 腳汗又多. 前兩日我都係俾一件短袖衫佢著, 褲都冇著, 佢不知幾舒服.

別墅

我都係俾件短袖衫佢著,去冷氣地方加件外套,我覺得已經很足夠了.維維著咗短袖衫,肥肥哋,好cute口架
[img]ht[url=http://lilypie.com]tp://b1.lilypie.com/EVx6p8/.png[/img][/url]

複式洋房

我bb呢d天氣已經熱到條頸仔紅晒,塊面又出一粒粒,醫生話敏感,晚晚訓到咁上下,佢就痕到醒,搞到個人好燥,真係好煩
:-D

男爵府

我想開除咗幫bb着少咗衫之外,你地會唔會喺佢肚仔位置都蓋條毛巾/好薄嘅被? 如果乜都唔"come",怕唔怕佢會冷親呀? 仲有,if need to turn on the air-con,你地會幾多度/拎個掣到幾cool??

侯爵府

喺home比件短袖和尚袍+條薄身長衭咋~
出街就著件甲衣喺面law,帶多張薄包被

複式洋房

我呢幾日冇開冷氣比bb喇! 但係bb成日都出汗, 開窗又驚有蚊, 我諗住加個蚊紗.

男爵府

但係呢2日d天氣又好似涼返d咁喎~

大宅

我想問下著短袖夾衣,要不要著短袖和尚袍在內,如著短袖衫和短褲,又要不要著短袖和尚袍在內呢?
其實bb是不是一定要著底衫?

大宅

和尚袍同夏天既衫仔~

大宅

思仔 寫道:
我想問下著短袖夾衣,要不要著短袖和尚袍在內,如著短袖衫和短褲,又要不要著短袖和尚袍在內呢?
其實bb是不是一定要著底衫?

其實我就話唔使啦!我都係比D針織純綿的短袖衫褲 or 短袖夾衣比佢著,佢都成頭汗,如果遲D再熱D咪仲辛苦?最緊要係唔吉肉0姐,再熱D著背心仔都得啊! 不過我提意夜晚如果開冷氣就加件長衫長褲好D羅,免得佢負被冷親。

大宅

Hi paulina
I still cover my baby with a thin blanket... we decided not to give her air con until really necessary... I just gave her the electric fan. I am afraid with air-con too early too much, she might get allergic or impatient if one day I don't give her that.
pwypaulina 寫道:
我想開除咗幫bb着少咗衫之外,你地會唔會喺佢肚仔位置都蓋條毛巾/好薄嘅被? 如果乜都唔"come",怕唔怕佢會冷親呀? 仲有,if need to turn on the air-con,你地會幾多度/拎個掣到幾cool??

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

首頁

尾頁

跳至