跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 想問6月既bb唔知介左日間個條片片未呢?

唉..... 真係唔好讚咁多!! 我個囡今日同佢去完樓下平台玩完返屋企就[size=medium]江流成河[size=xx-large]到一地都係!!!!

pauline, 借問你有無o向zoe食完奶瞓之前同佢去一次shu shu先同佢瞓呀?? 或者夜晚有無同佢換片呢?? 你著nepia學習褲咩size呀??

pcsiauw 寫道:
勞c9,
亞囡著咩片訓? 有冇試過著學習褲黎訓?? 我家小姐著 Nepia 學習褲訓, 無漏過 [size=xx-small](*touchwood*)

大宅

介左啦,不過去街都有用,費時周圍搵廁所

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

勞c9,
查實我地仲未正式開始同佢介片, 所以我地係會響佢食奶前同佢換學習褲, 到佢食完支奶就直接訓覺, 到第二朝起身食完奶過一陣先換!

Nepia 學習褲有兩隻 size -- L or Big, Zoe (28lbs) 要著 Big...通常都係趁佢 $69.9 時買入 (26片), 家下 Uny 做 promotion, 買一箱送多 15 條!

大宅

pauline,
非常感謝你! 我放工後即刻去百佳買o左一包nepia o既學習褲, 宜家我個囡著住瞓o左, 睇下掂唔掂! 如果掂, 就嘴你一大啖啦.....(叫我個囡)!! thanks!!!

我响百佳買宜家特價都係69.9, 不過就無得送, 係呢, 買一箱即係有幾多包呀! 我之前用開米奇O個隻, 有一次同佢去街居然漏O左出嚟,正想同佢換下牌子, 我買O左L, 好似都好FIT 佢, 如果好用, 我諗我都會用佢!!!

伯爵府

勞c9,
效率好快喎!

一箱有六包

大宅

你地好, 等我又講下介成點 (日) :

開始時囝囝唔like著"學習褲" (健力士), 我為有同佢著綿質底褲仔, 每間30分鐘就問佢一次要唔要vv, 開始時佢都唔制, 但try左一日倒佢就ok, 第二日我就每間一小時就問佢一次, 有時佢話有, 有時會識答我冇, 但有一次佢都係"懶"左, 之後我同佢講,{ "懶"左好丑丑家, 又唔舒服, 下次你要vv記得同媽媽or姨姨講}, 今日係第三日, 唔知佢介成點呢, 希望會好d啦…..大家努力啦

伯爵府

想問下各位寶貝ge進度...

經過一個月ge地獄式特訓, zoe 終於都有所成績, 宜家如果佢想痾尿, 佢會同我地講 shu shu!

不過宜家輪到有另外一個問題想問 ~ 通常你地小b會隔幾耐會同你講話要 shu shu 呢?

男爵府

大宅

pcsiauw
柔柔已經早2個月日片和夜片介哂lu,現在出街都冇用片,日片係我迫佢要介,而夜片就佢自己介咗
BB通常視乎飲得多唔多水而定要講去shu shu,柔柔通常就個零兩個鐘去一次
希望大家努力
pcsiauw 寫道:
想問下各位寶貝ge進度...

經過一個月ge地獄式特訓, zoe 終於都有所成績, 宜家如果佢想痾尿, 佢會同我地講 shu shu!

不過宜家輪到有另外一個問題想問 ~ 通常你地小b會隔幾耐會同你講話要 shu shu 呢?

伯爵府

伯爵府

伯爵府

柔柔媽媽,
你家柔柔好叻叻喎, 咁早就可以介左片片, 真係可以慳番唔少 :mrgreen:

其實我問 lee 個問題, 係因為我覺得我家 zoe 好似痾得密左少少, 佢基本上差不多45分鐘就要去一次, 就算得少少, 佢都會同我地講要 shu shu, 搞到我地成日好唔得閒...

男爵府

男爵府

pauline,

zoe 好叻呀, c啦, 我仔重未有咩成績呀, 基本上佢一見個 potty 就走夾吾頭啦... 真係吾知點算好, 吾通真係要返學由老師 train 佢

大宅

Adrian 又系無進展
真係吾知點算好 ?-(

伯爵府

zeco,
zoe 叻乜鬼丫, 要成個月先叫做開始介到, 如果你一樣有咁ge心機同耐性, 你家 wilfred 一樣都可以介到!

其實開頭 zoe 都唔願坐 potty 架, 後來就搵 d 野黎引佢坐低, 例如書書, 電視, 玩具, 野食等等, 咁佢就開始肯坐, 但係肯坐又係無用, 因為佢唔肯坐響度痾 shu shu, 佢可以同你坐一粒鐘都唔痾, 真係吹佢唔脹, 後來放佢走, 佢起身無耐, 就即刻同你痾一篤落地, 真係激到你死! 後來我地發現佢想痾ge時候係會想企起身, 於是我地一見佢想企起身, 就即係"禁"番低佢, 要佢坐到痾出黎為止, 雖然係好殘忍, 但係試多幾次就得左! 我地會讚佢叻叻, 又比佢跟埋去廁所睇沖廁所水, 跟住又有得去洗手盤度洗手, 所以佢宜家都好樂意去 shu shu 架, 你都可以試試丫

男爵府

pauline

好!! 我一定要的起心肝同 wilfred 介, 我要try 下用你ge方法, 而家都係我媽同我工人同佢try 咋, 可能佢地無用強硬d ge 方法, 一味由佢自己鍾意, 所以都吾見有咩成績... 我睇都係由我自己同佢搞好d啦....

伯爵府

伯爵府

zeco,
提提你 : 小心太強硬嚇怕左佢, 攪到佢以後唔敢痾仲幣呀!

男爵府

pauline

唉!! o甘唯有軟硬兼施啦....

首頁
12345...6

尾頁

跳至