母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

其實泵緊奶有人開大真係好難受,唔知仲要唔要d奶好...已經無咩奶俾BB食仲要倒左佢好傷心,俾佢食又好似好污嘈。大家會點做?

別墅

回覆:剛才係廁所泵奶,隔離有人開大d奶仲要唔要得?

有無冰奶?如果太擔心真係唔好要

別墅

未打完......

因為如果佢食完有乜事,就算唔關啲奶事都會形住

別墅

我都係厠所泵奶,成日都會擔心有人開大

男爵府

BK Milk勳章

回覆 alaine 的帖子

半人奶窮媽媽餐餐清所以無冰奶

男爵府

BK Milk勳章

回覆 alaine 的帖子

一定會

大宅

其實建議你倒左佢..因為公廁真係好多菌
我好明白你既心情...滴滴皆辛苦!!
但係你諗下 你俾bb食人奶都係想佢健康成長..
如果真係有咩事 心痛果個係你咋\

侯爵府

回覆:PiscesMama 的帖子

我日日返工都喺洗手間泵奶,只要自己乾淨,我覺得無問題,依家已經10個月全人奶,我唔多存貨,差不多日日清。

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

禁止訪問

大宅

我覺得無影響!氣味啫!但感覺唔良好!感恩我有間房泵!你好叻呀!咁為bb

別墅

引用:因好多媽媽返工都要係洗手間泵奶,我都覺得

原帖由 恩庭寶貝 於 12-09-12 發表
因好多媽媽返工都要係洗手間泵奶,我都覺得無影響,只要你自己和工具乾淨就得。

...
我都係廁所泵,都覺得只要自己對手同工具乾淨就ok,不過確實感覺唔好。我公司係冇房,只可係廁所,果曰泵泵下重見到隻好大架小強添,真係想立即走,不過自己又除左衫,走唔到,最後好彩隻野好快走左。

大宅

我都覺得只係環境因素令到媽媽唔好受,如果係咁,平時係廁所泵都有問題啦。個人覺得所有泵奶配件乾淨,就問題唔大。唔通換轉環境清潔但個泵污糟咁就無問題?

男爵府

BK Milk勳章

回覆 fulin 的帖子

如果有小強我怕會大叫

男爵府

BK Milk勳章

回覆 Sammyan 的帖子

咁又係

別墅

回覆:PiscesMama 的帖子

果下真係想大叫,但係又驚人地入黎問咩事(冇著衫架嗎)。最驚佢識飛就真!

大宅

我果日見到隻小小強,雖然好驚,但用廁紙殺左佢

大宅

畀面勳章

其實我試過廁所餵奶......仲要隔離有人開大........

男爵府

我大仔果時,我係兩格嘅廁所唧奶。格離咁上下時間就有個同事入黎爆石,仲要爆到好大聲,好鬼臭。so far 我仔仔都可以食到6個月。呢次第二個bb 就好好多,我去咗一人廁所到泵奶。不過,媽媽放心。只要廁所衛生嘅,都可以接受。我明白你辛苦,希望你繼續努力。

做一個c9唔係易事.

禁止訪問

大宅

Should not have problem. I also sometimes pump in the office bathroom. Once, there was someone throwing up in the next partition. The noise of her was so disgusting. But I still kept the milk for feeding baby. My daughter is 10 months old now and has no problem.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊