自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

怕就唔好去了

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

機票都買左啦, 照去可也

大宅

回覆:死!去吾去得大板?!?

我係比個e生禁樣講一講嚇親...

翡翠宮

畀面勳章

怕就一早唔好book,好過而家半天吊

或者你同呀b睇多個醫生,佢話唔驚你咪可以安心囉

日日是好日

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你去問醫生?講真醫生對日本幅射知幾多丫!如果我做醫生,有客問到,我都肯定話吾好架!反正蝕錢果個又吾係我。但如果我話無問題,個客去完真係有咩e郁,俾人告我就煩啦

大宅

回覆:Charlotte_mom 的帖子

核電廠爆洩輻射,其實影響一定有,只不過要等多久時間未知。去旅行與否,自行決定,但風險承擔自負。

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主,想去日本又怕影響BB, 會否考慮兩公婆自己去,小朋友留香港請親友幫手照顧?

當年我仔未夠一歲,我同老公兩個去日本睇世博,阿仔留屋企俾工人姐姐照顧,再叫奶奶過我家幫手。剩係大人去旅行,可以玩得夜點,又唔使就小朋友食野、午睡呀咁。

伯爵府

你個位係唔係中醫師?
難以想像一個西醫會講呢d野....

禁止訪問

引用:你個位係唔係中醫師?難以想像一個西醫會講

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

日本唔係尋日先發生呢件事,你決定前無諗清楚既咩

水晶宮

hashtag影視迷勳章

比我會照去。。。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

怕就唔好去, 去就唔好怕
祂對我說:「我的恩典夠你用的,因為我的能力是在人的軟弱上顯得完全。」

伯爵府

heichunmum 發表於 12-9-15 17:40
點解你覺得中醫就會講d咁嘅野?

因為我都曾經俾一個中醫師咁同我講過!當時我去沖繩~

男爵府

1. 你去問醫生,佢一定"建議"你不要去,呢啲係係佢層面做佢應該做的,講佢應該講的。
2. 人地國家大過香港好多,你可以睇下地圖了解下日本本身嘅地理位置先好講。
3. 只係去幾日幾夜,根本不會有影響,輻射不是傳染病,係一種物質需要經長年累月存在身體而影響基因,係講緊長期生活在大數量的輻射下至會有問題,如果那個地方一去到就勁有輻射,一早都封左唔比人去。
4. 講驚我住係東京那邊的朋友咪仲驚過你,佢都有大有細。
5. 我自己都剛去完大阪,都好多香港、台灣人去。

淡而無味

伯爵府

我哥係E生 佢都話可免則免 費事第日有嘢形住形住

子爵府

一係搵人臭幾日, 你同C6 去囉

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

唔去日本冇其他地方好去

子爵府

好多香港人心口都有個勇字!你問呢個問題証明你無!

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:大阪冇東京咁嚴重,+應該冇問題呀,+如怕就應

原帖由 ccyin 於 12-09-15 發表
大阪冇東京咁嚴重, 應該冇問題呀, 如怕就應該成個日本都唔好去

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:我哥係E生+佢都話可免則免+費事第日有嘢形

原帖由 anitapooh41 於 12-09-15 發表
我哥係E生 佢都話可免則免 費事第日有嘢形住形住
100% agree

首頁

尾頁

跳至