論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

上星期五約五時,在灣仔地鐵站內往柴灣方向月台近車尾,
我突然聽到「拍一聲」望過去見到小"小朋友"(細佬)用雙手摸面痛哭(唔知係咪打面),
在他身邊有一印印(拉著車仔內應有書包)和一個大"小朋友"(大佬)。
上了車後,小朋友有小小"毓毓共",我見個印印好大力打大佬的手背。
佢地係北角轉TKO車,個印印知我望,行得好慢,佢地一上車,我見大佬在流淚。
佢地係TKO下車用Popcorn條電梯。
http://www.flickr.com/photos/87345404@N03/

YanYan0116  真係陰公.  發表於 12-9-18 10:38

禁止訪問

回覆:yung06 的帖子

珍珠宮

回覆:尋小朋友的媽媽

小朋友多大?

yung06  Big boy like P4-5, Small boy like P1-2.
I remember the name of big boy like "Tze Hang"  發表於 12-9-18 10:19

男爵府

primary student? they know how to tell their parents.

男爵府

小朋友冇還手。
我唔知小朋友有冇話比媽媽知?
小朋友媽媽信唔信小朋友?
但似乎個小朋友(細佬)被打完,上車後會"篮"住個工人。
莫明奇妙?

伯爵府

回覆:winya 的帖子

我曾親眼見一個菲傭帶著四歳左右的女童係YMCA泳池更衣室,女童在浴室自行沖涼洗頭,工人在老遠講手提!其他的家長都是快手快腳幫仔女換衫的,因為當時係冬天!

女童沖完涼叫工人姐姐拎番拎毛巾比佢,佢當聽唔到繼續講手提!女童赤裸企係度震,我睇唔過眼走過去叫佢姐姐,點知工人凶我,叫我唔好多事!

最後,工人凶神惡剎咁將女童的乾淨衣服掉在濕的地上叫佢自已執黎穿!當時佢頭髮同成身都濕,工人唔比毛巾!

我見女童好可憐於是幫佢抹身穿衣!佢姐姐走過黎一巴打落女童度,叫佢自己著!當時更衣室的人走淨我!

我大叫YMCA職員,要call police 同call 佢父母!最後工人說是一㘯誤會因我打左佢尖我唔憤氣屈佢!又說當時無第三者在㘯告不入!孩子的話也無效!

Ni個工人好奸,我想聯絡女童父母也不行,因為私穩喎! 我最後好氣走了,YMCA說會由警方跟孩子父母跟進!

希望佢父母信我啦!帶年幼孩子游水一定自己帶,如果唔係唔好學!

大宅

民房

珍珠宮

引用:我曾親眼見一個菲傭帶著四歳左右的女童係YM

原帖由 cheapbombom 於 12-09-18 發表
我曾親眼見一個菲傭帶著四歳左右的女童係YMCA泳池更衣室,女童在浴室自行沖涼洗頭,工人在老遠講手提!其他 ...
俾著我,我一定死都唔走,亦即刻自己報警。
個工人so 奸,個小女孩一定受苦。
工人大我,我係人証,你估個官信邊個。小朋友嘅說話先最有說服女。
個工人已經犯了虐兒,報警拉得。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

cheapbombom 發表於 12-9-18 11:37
我曾親眼見一個菲傭帶著四歳左右的女童係YMCA泳池更衣室,女童在浴室自行沖涼洗頭,工人在老遠講手提!其他 ...

哩個工人好大膽~你喺度都一巴打落去~無人嘅時候咪仲發顛

帶游水我都見過啲好無愛心~例如同小朋友喺看台換衫~真係毛巾都吾俾條佢哋遮吓~剝光豬俾人睇~男仔女仔都係咁~

大宅

仲有邊個區可以post呢件事出來等多d人知?連埋相直接post,樓主你做得好

大宅

大宅

禁止訪問

子爵府

如果我見到我會即刻報警,事後post上網係無用嘅

首頁

尾頁

跳至