自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

如果我知的我教翻人地!我識的我五會出post 問!

因為我間房開冷氣,我突然聽到bb打左2下哈次!甘當時我就諗會五會感冒呢!因為我生左十幾日!第一胎!老實我真係緊張!因為我咩都五識五知!甘諗住問下jm教路!

點知真係無言!有d jm 就提目都味睇好以為呵欠!有d話funny(有咩甘funny?)有d話膠(真心問番個d jm!係你心目中咩係五膠?你識就話人膠,你五識的人去答你叫做有建設呀?)有d就反問叫我答!(我識我答人而五係我開post!!)有d仲係到笑人!
真心答得幾個!

我都係第一次做人媽咪!問下姐!
我咩都五識!我真係認我無呢方面的基本知識!所以我至問人!希望(有d)媽媽應人post如果五係真心想答!五好笑人囉!

lok1503    發表於 12-10-4 21:57

大宅

畀面勳章

唔好唔開心啦~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆:bb打哈次post 我真係無奈

算啦,唔好唔開心!總會有d好jm ga!

大宅

d人無知 + 無品, 唔好理佢地啦.

子爵府

見怪不怪............不過都重有好多理智既媽咪.見怪不怪...........有些.以吋人為樂....人地乜都唔識,佢講既就係真理.當睇佢唔倒羅

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

下次去嬰兒醫護問,帶bb go to see doctor la

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

算喇!唔好唔開心!當睇唔到聽唔到!

男爵府

留意下係唔係每次一開冷氣就打乞痴,

唔洗太擔心既

象牙宮

算啦,你講detail d,人地吾明白唧

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

唔好太上心啦....有D人真係以恥笑人為樂.....你又唔識佢,又何需介懷呢.....

珍珠宮

take it easy

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁下次問問題講清楚d會好d

珍珠宮

打乞次係因為bb未有鼻毛,有塵就會打乞次架啦,唔洗咁擔心^^新手媽咪,加油呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Babykibi 發表於 12-9-18 09:51

因為我間房開冷氣,我突然聽到bb打左2下哈次!甘當時我就 ...
唔好嬲

子爵府

take it easy... 總有人以取笑人為樂... 加油

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

Babykibi 發表於 12-9-18 09:51

因為我間房開冷氣,我突然聽到bb打左2下哈次!甘當時我就 ...

樓主,你下次問得清楚D會好少少!我都明白新手媽會好緊張!但呢度都有好多JM睇到個主題,講真任何人都會打噴嚏,你咁樣問真係會有機會比人感覺係咪玩野,咁既問題都問得出?
唔好嬲啦,當係誤會囉!努力照顧你既可愛小寶寶啦!!

Keroro_stephen    發表於 12-9-18 13:46

男爵府

自由版是這樣的,最好 post 在適當的版面,例如2012 9月媽媽會。

Carmen is Mama and Beta is Papa

珍珠宮

乖,錫番

下次過去嬰兒醫護個邊問,會好d,公海人多口雜

珍珠宮

小事而已,你一行字冇人知你咁多背景。咁其他人會誤會都唔奇。快D開心返

karenlohy    發表於 12-9-18 11:50

男爵府

回覆:CarmenBeta 的帖子

Ooops! 原來未開9月媽媽會。

Carmen is Mama and Beta is Papa

首頁
12345...6

尾頁

跳至