網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

我淘左張床,想問下有冇人係之後搵人按裝?

別墅

粗重嘢揾屋企嘅男人搞掂.

PAYESI  自己搬刀搬到冇氣呀  發表於 12-9-22 12:56

子爵府

好媽媽勳章

可唔可以俾條LINK睇睇呀? 運費貴唔貴?

侯爵府

畀面勳章

wing2212 發表於 12-9-22 12:32
可唔可以俾條LINK睇睇呀? 運費貴唔貴?

小朋友上下格床喎, 你岩我POST比你呀.

侯爵府

搵人裝起碼幾百蚊人工wor...........如果係原木果種應該自己慢慢裝都攪得掂ga.

大宅

回覆:淘左張床

連運費統錢呀?thanks

侯爵府

畀面勳章

Obe2009 發表於 12-9-22 13:04
搵人裝起碼幾百蚊人工wor...........如果係原木果種應該自己慢慢裝都攪得掂ga.

我怕自己裝會有問題呀, 人地網安全好多

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:wing2212+發表於+12-9-22+12:32+可唔

原帖由 PAYESI 於 12-09-22 發表
小朋友上下格床喎, 你岩我POST比你呀.
係呀,就係上下格床。唔該俾link我吖!

侯爵府

畀面勳章

rachel815 發表於 12-9-22 13:07
連運費統錢呀?thanks

我本身想裝好先再上嚟同大家分享架.

呢間 :

http://item.taobao.com/item.htm?id=12897722468

價格 : 床架CNY1950.20 運費CNY150.00 (包送到香港只送你樓下, 要自己搬上樓)
我再買左兩張床墊 : 每張CNY184.00
TOTAL 用左 : CNY2,284.20 @0.812 = HKD2,813.00

因為我屋企個位好細, 我只可以買900mm x 1900mm床, 淘寶好多好大張又好靚雙層床, 但好多係香港都放唔落.

拍後報告 :

店主 : 服務好好, 解釋好長細.

發貨 : 18/9 (星期二拍), 21/9 已有香港物流打電話嚟約交收. (都幾快)
今日交收完整後, 大陸物流公司有打嚟跟進, (因我有向店主反映香港物流公司安排**故事在下面)

價格 : 本人覺得平, 因為我去左好多間睇過, (e媽家私) 比起同種類床平左一半以上

實物 : (仲未安裝, 未有comment)

小報告**故事** :

香港間物流office入面個女仔好似有神經病架, 尋日約送貨個時, 個司機先打比我, 我傾傾下點知公司有野忙, 我就同個司機講晏少少再約, 點知換左office入面個女仔又再打一次電話比我, 我忙到聽唔到,, 點知個女仔不停打不停打, 連續打左4次比我, 當時我同個客傾緊計, 個客都問我係唔係有急事呀, 叫我接左個電話先.....激死我.

到今日收貨時, 又有同樣情況, 個司機先打比我, 我約好左時間, 咁我就去屋企樓下等車, 貨到左, 我點收貨時, 間物流公司個女仔又打嚟, 但果時我已經落緊貨, 聽唔到電話, 岩岩睇電話記錄, 個女仔打左8次電話比我, , 我搬哂貨上樓之後覆佢, "你洗唔洗打咁多次電話嚟呀, 你有咩搵我唔到搵司機啦, 我搬緊貨架大姐" 佢答我 : "你洗唔洗咁講野呀! cup我線"

侯爵府

畀面勳章

wing2212 發表於 12-9-22 13:29
係呀,就係上下格床。唔該俾link我吖!

靚媽, 睇上面呀, 我有打哂野啦, 你入去睇下啦,. 呢間野佢評分唔高, 但我用過又覺得services ok,
so far 仲未裝, 實物comment未知. 等多一兩日啦

子爵府

好媽媽勳章

回覆:淘左張床

thank you! 運費都算平喎!唔該哂呀!

象牙宮

PAYESI 發表於 12-9-22 11:15
我淘左張床,想問下有冇人係之後搵人按裝?

还沒找人安裝, 就淘左張床.... 好勇.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

333s 發表於 12-9-22 19:31
还沒找人安裝, 就淘左張床.... 好勇.

Agree.............成二千人仔都唔算平wor, 希望樓主裝好張床ok.

搵到人裝未? 三幾百未必肯特登上門幫你裝嫁. 試下問屋企附近d舖頭睇下收幾錢喇.

象牙宮

Obe2009 發表於 12-9-23 12:55
Agree.............成二千人仔都唔算平wor, 希望樓主裝好張床ok.
搵到人裝未? 三幾百未必肯特登上門幫你 ...
香港 搵 CF 裝難... 搵家務助理都係一樣.

香港 購物就易到死.

都要念下 學木工 先得. 自己識最好.

你屋企都搞好了 ??

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

333s 發表於 12-9-23 13:05
Obe2009 發表於 12-9-23 12:55
搵到人裝 ...
7788喇, 重差少少手尾遲d會叫我個師傅黎攪埋.

我個廳支9頭燈一開就跳fuse, 問人好似係漏電, 依家淨係會開側邊ge LED.......可能要買過支燈裝響廳至得. 所以會遲d至叫師傅黎, 因為佢又會幫我裝埋........

象牙宮

Obe2009 發表於 12-9-23 13:33
7788喇, 重差少少手尾遲d會叫我個師傅黎攪埋.
我個廳支9頭燈一開就跳fuse, 問人好似係漏電, 依家淨係會開 ...
yep, Group 埋一起, 先叫 CF一起過整.

E+ 用 LED 燈, 更省電. 9頭燈, 好光芒哦...
跳 fuse, 負荷太重; 濕左少少水 都會跳架.

理性討論交流者。

伯爵府

畀面勳章

張床幾得意

子爵府

回覆:PAYESI 的帖子

The bed is so nice. How is it!?? Pls share..

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:333s+發表於+12-9-22+19:31+还沒找人

原帖由 Obe2009 於 12-09-23 發表

搵到人裝未? 三幾百未必肯特登上門幫你 ...
自己裝左啦,估計一樣,好正 我唔會再係香港買家私

侯爵府

回覆 PAYESI 的帖子

都話左自己慢慢裝ok ga la.

有實物相post上黎look look吖...........

首頁

尾頁

跳至