懷孕前後

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

真係太難過了...我睇完也不禁眼濕濕...
明白呢件事...需要時間處理...如果說叫你別難過也不太可能在這情況..
只望樓主傷心過後..要堅強..相信你黎緊既bb一定相安無事..
take care!!!

大宅

回覆:永別。兒子不能跟我們一起生活。

Take care

大宅

加油呀!!!!

男爵府

相同經歷,22週4引產(結構問題)。首先要好好坐月,養好身子,想喊就喊,但唔好喊得太多,喊會入風(我喊完隻眼好攰同好),唔好屈住自己,有咩就講出嚟,難過嘅日子先至開始,坐月無所事事就會諗,必經之路。但無辦法,你要堅強撐過去,c6都會好擔心你,日後總有機會,唔好放棄,唔好灰心。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

最緊要身體早日復原, BB will be coming soon!!
放下自在

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

都係一個綠份, 有咁好的爸媽, 阿B 也知道的
保重啊, 養好身子, 上天會給你們預備更好的!
吾意愛而不錮,尊而不評,同而不擾,邀而不迫,離而無怍,論而不責,助而無犯。得此相待,方互澤潤

子爵府

Take care
傷心過後再努力振作
2個b會化身做小天使守護你

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

我睇到都好難過…尤其係樓主講到阿B最後都有掙扎踢了好多下…
祝樓主早日康復, 養好身子再生個健健康康, 肥肥白白既bb!.

子爵府

睇完好想喊 真心替你難過,希望你可以堅強,尼次無緣份,下次實會生個健康bb!

大宅

十分明白你的感受, 因為我去年也發生過和你相同的事 (當時19周).
難過一段時間總會有的, 但總要堅強走下去 (我也一樣)!
我相信你B也能明白你, 他也很堅強, 也很錫你們.
好好的坐月, 調養好身體, 記住要找別人傾訴心情...
就像醫生說, 下一次會更好的!
加油呀~!!!

男爵府

Take good care!! Health is more important now! One day, you will meet the bob again.

Never Too Late!

男爵府

心酸,加油

別墅

So sad
Add oil, support you!!!

伯爵府

你好勇敢呀!bb會明白架,好好調理身體等待下一次既來臨,加油呀!

大宅

Feel so sorry to hear that..... take care!! support you!!

別墅

so sorry to hear the news..

其實你既標題同我而家既狀況一模一樣...

我兩星期前小產了。當時bb已經係23wk+2d了..
一直以來我既身體都好健康,無乜病痛,年紀又唔大,諗住生bb對我來說應該唔太難 (無想過我是高危產婦..!!) 有b之後身體都好好,無流啡無肚痛。點知出事果日既早上去toilet見到有少少血絲同多左分泌,不過冇肚痛既,於是唔番工去睇醫生。

去到私家醫生到照bb,bb冇事,醫生仲同我講bb又大個左了,佢話好多時第一胎都係比較緊張d。點知個醫生同我照陰超,我見到佢面色一變,佢話見到我個水狼跌左出陰道,同埋子宮頸非常短, 得0.8cm, 正常既唔會短過2.5cm. 佢話有手術可以做,不過個情況好急,所以call ambulance入院。

在等候入院期間,我已經開始發低燒,不過都冇肚痛,亦無出血。點知上到病房醫生檢查,話我已經穿左水,佢地話就算bb出左黎幫佢急救,之後都好多complication, 叫我同先生商量,好唔好唔要個bb。一係就比我訓床,睇下穿水個位可唔可以自己生番埋。

但係醫生做完檢查無耐,我已經大量出血。最後陣痛自己生左個b出來。我地亦無要求救b, 因為我唔想佢咁辛苦。

事後我仲有少少燒,醫生幫我抽左好多血,種菌同飲糖水,睇下我咩原因流產。點知d報告全部正常,我發燒係因為穿左水有細菌入左去,生左阿b第二日已經無燒了。

私家醫生同我講我係''子宮頸閉鎖不全'' 因為宮頸太短所以阿b個size愈來愈大就會宮頸開,下次有左要做個手術將佢縫埋咁阿b先可以陀到足月。

樓主我唔知道妳個case會唔會同我一樣。唔開心一定有,我都係,不過最緊要養好身子,好好坐月,我相信寶寶還是會再來的 : )

Amyhcfan  !  發表於 12-9-29 21:13

侯爵府

聽到都好難過,樓主加油,bb好快會再黎!

首頁
12345...15

尾頁

跳至