自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

中秋同家人出發北京,個邊早上2X度,晚間12-9度,請比點意見,我需唔需要帶羽絨過去呢?

男爵府

回覆:北京天氣

應該唔洗,反而帶cream & 潤唇膏,因為好乾橾

別墅

夜晚會到長城,因為跟團,中秋晚會喎,我驚凍死我,係香港10度都已著羽絨 ,我驚凍死我呀

珍珠宮

回覆 goby 的帖子

建議你帶定,我睇人地既微博D人夜晚O係山區都要著羽絨,長城咁空曠,帶左無壞,若果無帶病左又要花錢花時間睇醫生(touchwood)

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

人在北京。吾駛羽絨呀,俾人笑呀,係涼左,抓毛夠喇,日抖最好薄長袖棉t shirt

goby  唔該哂!:  發表於 12-9-28 16:52

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

近幾星期,暫見最凍12度,不過北京凍吾同香港,真係抓毛夠喇

男爵府

引用:夜晚會到長城,因為跟團,中秋晚會喎,我驚

原帖由 goby 於 12-09-28 發表
夜晚會到長城,因為跟團,中秋晚會喎,我驚凍死我,係香港10度都已著羽絨 ,我驚凍死我呀 ...
佢地嘅10度唔同香港架冇咁凍,其實係香港人跨張啫10幾度已經著down.....你最緊要帶定條保暖頸巾,一早一晩大派用場

王國長老

咁北京凍又真係唔同香港, 我果次見到forecast話聽日12度都嚇一跳, 我得d冷氣褸......事實又的確係涼左d, 似香港16-7度lor
香港10度真係好鬼凍架

首頁

尾頁

跳至