美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

已經一兩個月啦!!上唇頂部有點紅腫,吾係一粒,係一達仔咁,扯住扯住,有d似爆刷!

睇第一個醫生話係唇瘡,但搽完藥膏完全無用!!

之後第二個醫生話吾係唇瘡,因為如果係,好快會好番!佢話係敏感!搽完佢既藥膏,好左d,不過一停無耐,好快又黎過!!好煩呀!!

有無jm有經驗??可以搽咩?

同埋,有無邊隻潤唇膏好?醫生叫我平時要keep住搽,但我以前買親果d都好似無乜邊支夠滋潤!!!

pls help help!! many tks!

侯爵府

germainehui 發表於 12-9-30 00:03
我之前用過Burt's BEE有一隻藥用潤唇膏,生唇瘡時搽佢好快好返,不過搽落去時會有D剌,隔一陣就不會啦。

...

你果時係生唇瘡?感覺係點?係咪一粒粒咁架?但第二個醫生又話我吾係...

侯爵府

回覆 anniecheun 的帖子

其實我都有諗過,但我見好似多話用黎搽手腳,傷口,皮膚濕疹...........

侯爵府

kidicksonki 發表於 12-9-30 00:38
我契女個咀成日好乾又紅,似爆柝同敏感。小朋友睇左好多醫生都唔斷尾,時好時壞,原來係濕疹,身體其他部份 ...
tks! 但佢係就咁用呢隻潤唇膏就好番?

侯爵府

回覆 babykinggbaby 的帖子

咁樣呀?弊!都吾知邊支令我敏感........tks!我會暫時停用下!

侯爵府

回覆:carng.ng 的帖子

我諗我應該吾係生唇瘡,因為吾係一粒粒水泡..

侯爵府

引用:試下搽紫雲膏,纯中葯制誤吞都唔怕 +

原帖由 anniecheun 於 12-09-30 發表
試下搽紫雲膏,纯中葯制誤吞都唔怕
我終於上網買左,但都冇乜用呀!有冇人試過咁呀?點算?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+pingu_k+於+12-12-24+發表我

原帖由 anniecheun 於 12-12-24 發表
仲未好番呀
間中好d冇乜野!呢排乾燥d掛,咀唇邊一圈紅哂添呀!救命呀!

侯爵府

回覆:anniecheun 的帖子

pm左你!

侯爵府

引用:紫草太乙膏会劲D +

原帖由 anniecheun 於 12-12-24 發表
紫草太乙膏会劲D
邊度有?

侯爵府

回覆:kwokangel 的帖子

咁多隻邊隻好?

侯爵府

引用:我都試過,重好耐tim!+我看醫生搽普通藥膏

原帖由 little 於 12-12-24 發表
我都試過,重好耐tim! 我看醫生搽普通藥膏係唔會好的,最後要搽有類固醇既藥膏先好,而且好容易再發,以前 ...
唉,同病相憐!咁真係咩唇膏都吾搽得?個樣好殘呀!之前就係搽醫生既類固醇藥膏好番又番發!

侯爵府

引用:我想知你紅得o黎有冇甩皮???如果有,你個ca

原帖由 wy_yen 於 12-12-24 發表
我想知你紅得o黎有冇甩皮???如果有,你個case應該係我咁,我係圍住個唇紅晒,之後會扯住痛,跟住甩皮,自始 ...
冇甩皮但係紅腫扯住痛!過濾性病毒吾係好番就冇事架?吾搽得有色唇膏?好慘喎!吾搽點見人?冇哂精神!有冇有色潤唇膏代替?

侯爵府

引用:好番要換過哂d唇膏,有菌

原帖由 Su_su 於 12-12-24 發表
好番要換過哂d唇膏,有菌
好慘喎!

侯爵府

引用:回覆+pingu_k+的帖子 樓主,先講講我先,

原帖由 muichi 於 12-12-24 發表
回覆 pingu_k 的帖子

樓主,先講講我先,我係個咀係好似扯住扯住咁,有d好乾既裂痕,成日都好鞋,一食完野 ...
請問皮炎平係專門搽唇既藥膏嗎?

侯爵府

引用:我之前都試過.平時少少腫,有紅圈,食完野就

原帖由 winglum414 於 12-12-24 發表
我之前都試過.平時少少腫,有紅圈,食完野就孖潤腸.好難睇.乜唇膏都唔用得.換左潤唇膏,搽過豬油.都冇用.

之 ...
咦!我似你呢隻喎!等我試下買多種維他命試下!tks a lot!

侯爵府

回覆:coffee1991 的帖子

牙膏同酸飲品都有關?我係覺有時食完椒鹽之類既食物會犀利d!咁你好番未?醫生話點根治?

侯爵府

回覆:有無人可以救救我咀唇??紅腫情況反反覆覆!!有無人試過?

btw,早兩日我去屈臣氏搵葯劑師諗住配支藥膏搽,點知佢指左我用呢支野但就冇介紹藥膏(雖則呢支都有葯性)!我結果走左去Sasa買(平d,$46),一用就覺得有冰涼感覺,仲即時舒緩左扯痛感覺!用完幾次,竟然有好轉,咀邊好番d,冇咁紅啦!!大家有需要又可以試試呢支!

20091  我一年四季都用這個牌子的其他滋潤唇膏,不過使用不方便。  發表於 13-1-2 16:17

侯爵府

回覆:carng.ng 的帖子

ic, tks!!!

侯爵府

引用:回覆+pingu_k+的帖子 等我都買支試下先!

原帖由 muichi 於 12-12-27 發表
回覆 pingu_k 的帖子

等我都買支試下先!不過今日又暖番d,個咀又好似舒服番d!激死人! ...
係呀!估吾到呢支竟然好似得喎!今日個咀接近冇事啦!就算吾係,起碼搽完真係即時舒緩!

首頁

尾頁

跳至