親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

聽日就要返香港,剛剛執完野,同大家預吿下個行程先。

見Mileage就過期,要換左D機票先,特登係十一國假期前一家三口黎新加玻玩,費事同強國人爭排隊。其實自己唔鐘意呢個地方,除左出差根本就唔想棃,不過見隣國Legoland開左,襯阿仔又未夠三歲,所有入場費全免,所以帶佢玩一轉主題樂園先。

今次一共玩五日,第一日飛八點機(費事請多日假),Check in得黎都成凌晨一點。行程如下:

第一日(9/26) 無行程,Check in 都成點
第二日(9/27) 津津海南雞飯當早餐,Universal Studio Singapore (USS),Sentosa Merlion,Angry Bird cable car,Vivo City,No Sign Board (Dinner)
第三日(9/28) Singapore Flyer,Legoland,Raffle City (Dinner)
第四日(9/29) Singapore Zoo,Merlion Park,Sands,黃亞細肉骨茶
第五日(9/30) 返香港

後記,證明我選擇日子正確,USS,Legoland,Singapore Flyer,所有野無乜點排過隊,最耐果次排唔過十分鐘,Singapore Flyer我地一家三口包箱,超正!

我拍左好多片同相,等我返香港整理一下,剪番條片再同大家分享下!

加左相係P6 P7 P9 P12

剛剛剪好條片同大家分享。

http://www.youtube.com/watch?v=k_Pyj06AK0k

raymondlau1234  正呀~~~!!!  發表於 12-10-28 02:16
chilongma  請問成個TRIP用左幾錢?  發表於 12-10-26 14:40
HappyHappyMa  正  發表於 12-10-20 15:44
jc2009  video 好正...  發表於 12-10-15 12:03

大宅

引用:聽日就要返香港,剛剛執完野,同大家預吿下

原帖由 syling 於 12-09-30 發表

見Mileage就過期,要換左D機票先,特登係十一國假期 ...
:好想知點買WTS travel車飛呀!快d分享下

tammymommy    發表於 13-2-20 23:16

大宅

見Mileage就過期,要換左D機票先,特登係十一國假期 ...
另外legoland星期五唔太多人嗎?thx

大宅

貼兩張相比大家睇住先!

grace0222    發表於 13-1-16 12:53
牛牛媽  好鍾意你同囝囝一齊跳起個下  發表於 12-9-30 14:12

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

睇見D 相都開心

大宅

yan924 發表於 12-9-30 01:25
:好想知點買WTS travel車飛呀!快d分享下
上網用email同佢訂,你自己諗方法比錢,我就叫我新加玻同事用ATM過數。你都可以試下walkin,我星期五去成架車都係得二十幾人左右。

大宅

引用:Quote:yan924+發表於+12-9-30+01:25+:好想

上網用email同佢訂,你自己諗方法比錢,我就叫我新加玻同事用ATM過數。你都可以試下walkin,我星期五去成架 ...
Thx!我打算星期一去!但你玩幾多個中夠呢?

大宅

yan924 發表於 12-9-30 01:29
另外legoland星期五唔太多人嗎?thx
成個樂園加埋都唔知有無幾百人,少人到爆!

大宅

yan924 發表於 12-9-30 01:35
Thx!我打算星期一去!但你玩幾多個中夠呢?
我搭十點半車去,交通非常順,中午前入到去,由於我個仔細,要午睡個㡬鐘,加上佢好鐘意開車,淨係玩揸車都玩左五次,又係Lego模型到玩左好耐(模型入面有好多開關制比你開動),最後我五點九走(六點三車走,不過樂園平日收六點),都未玩得晒,差少少。我兩公婆都有玩過山車,我重買左張相,最特別係用Lego砌出黎。又係果句,全日無乜野需要排隊。

大宅

引用:Quote:yan924+發表於+12-9-30+01:35+Thx!我

我搭十點半車去,交通非常順,中午前入到去,由於我個仔細,要午睡個㡬鐘,加上佢好鐘意開車,淨係玩揸車都 ...
many thx...你個仔好得意呀

大宅

yan924 發表於 12-9-30 02:01
many thx...你個仔好得意呀
多謝晒!總結,我覺得Legoland非常適合十歲以下小朋友玩。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

好正

大宅

回覆:新加玻,馬拉五天主題樂園遊 (USS, Legoland, Singapore Zoo)

攞定櫈仔先!我十一月都係兩大一小去!女到時3歲!請問洗唔洗帶食水(distilled water)比小朋友呀?D水乾淨嗎?都煩緊點買WTS車票,抨住小朋友費事轉來轉去了!我重plan 去埋hellokifty land (10尾開)!煩行程中

公爵府

引用:Quote:yan924+發表於+12-9-30+02:01+many+t

多謝晒!總結,我覺得Legoland非常適合十歲以下小朋友玩。
我個仔10歲,Legoland對於佢會太低B嗎?大人會悶嗎?因我本來plan的行程係留在星加波去Wild Wild Wet,但佢reopening會postpone到十一月,所以諗緊轉去Legoland好不好。

另去到先買WTS ticket係咪即係去Singapore Flyer度買?有無其他outlet有得賣?

禁止訪問

引用:Quote:yan924+發表於+12-9-30+01:25+:好想

大宅

請問你今次住邊間酒店,方便嗎?因為我十月尾都會去新加坡,行程同你類似,所以想請教下。

大宅

木子太太 發表於 12-9-30 06:50
攞定櫈仔先!我十一月都係兩大一小去!女到時3歲!請問洗唔洗帶食水(distilled water)比小朋友呀?D水乾淨 ...
我今次只係帶左一支1.5升蒸餾水去,當地超市有好多蒸餾水賣,唔駛驚。你可以上WTS個網睇細節。

大宅

danielboy 發表於 12-9-30 07:32
我個仔10歲,Legoland對於佢會太低B嗎?大人會悶嗎?因我本來plan的行程係留在星加波去Wild Wild Wet,但佢 ...
10歲去都應該無問題,如果鐘意Lego就更加要去。大人去就得兩三樣玩,不過都係為小朋友,唔好expect大人咁多野。除左Singapore Flyer有分店,市區入面重有幾個,自己上佢個網睇啦。

大宅

apsm 發表於 12-9-30 12:22
有冇wts email? 就咁同佢book車?係singapore flyers上車就得?
http://www.wtstravel.com.sg/promotions.html
我book佢地車票同入場票,無錯係Singapore Flyer上車。

大宅

joycewkc 發表於 12-9-30 15:00
請問你今次住邊間酒店,方便嗎?因為我十月尾都會去新加坡,行程同你類似,所以想請教下。 ...
今次我住Carlton Hotel,貪方便,酒店又有免費車去USS。隔離就係Raffle city,又有超市又近津津。重可以行到去Merlion Park。

首頁
12345...18

尾頁

跳至