興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

IP5, 又真係好輕好薄, 從未用過IPhone, 心郁郁想試吓,
但係 Samsung Note 2, 個芒又大又靚, 用緊S2, 應該易啲適應.

我應該點樣選擇呢? 請大家幫幫忙, 俾D意見. 謝謝!

男爵府

NOTE 2 一票!!!

別墅

回覆 BOMDBORN 的帖子

多謝你的一票, 因我地一家都用開 Samsung, 所以想轉吓, 但係身邊用開Iphone 的, 都話想轉Samsung, 你話係咪頭痕吖?

男爵府

回覆 miccheung 的帖子

不用頭痕, IP5 的 4"MON 真的不太夠...自己在用S3了, 今天跑到豐澤去一看, NOTE 2 LTE不得不買了啦~

子爵府

回覆:買 IP5 好吖, 定係 Samsung Note 2好呢?

Iphone is always my choice. I Donno how to use samsung.

別墅

回覆 BOMDBORN 的帖子

不得不買咁厲害?! 哈哈, 咁咪即係無得選擇??

大宅

回覆:買 IP5 好吖, 定係 Samsung Note 2好呢

iPhone5好似已經係比強國人士用咁,我見十個出機九.九個放! 反觀note就人見人贊!
其實我都等note 低返D價就會出!

公爵府

引用:IP5,+又真係好輕好薄,+從未用過IPhone,+心

原帖由 miccheung 於 12-10-01 發表
IP5, 又真係好輕好薄, 從未用過IPhone, 心郁郁想試吓,
但係 Samsung Note 2, 個芒又大又靚, 用緊S2, 應該易 ...
一定揀note2 因為勁好用

民房

其實note2 有咩地方咁吸引

別墅

回覆 dicky901126 的帖子

我都好想知 Note 2嘅吸引之處, 芒大, 對我而言, 係優點亦係缺點, 除此之外, 究竟點解個個用家都讚不絕口呢??

要等跌價都唔易喎, 除非又有新款機出嘅啫.

我反而想等LTE 至出.

大宅

引用:回覆+dicky901126+的帖子 我都好想知+Note

原帖由 miccheung 於 12-10-02 發表
回覆 dicky901126 的帖子

我都好想知 Note 2嘅吸引之處, 芒大, 對我而言, 係優點亦係缺點, 除此之外, 究竟 ...
十月尾都出lte,應該會跌少少既!

別墅

回覆 woonng 的帖子

太好喇

大宅

回覆:買 IP5 好吖, 定係 Samsung Note 2好呢

等LTE無理由買呢部。。。。。

複式洋房

唔鍾意set呢樣set個樣既人就IP5合適啲,鍾意set野既人就Note2, 因為Android真係無限可能!

子爵府

引用:IP5,+又真係好輕好薄,+從未用過IPhone,+心

原帖由 miccheung 於 12-10-01 發表
但係 Samsung Note 2, 個芒又大又靚, 用緊S2, 應該易 ...
Note2好好多

別墅

回覆 sunsky46 的帖子

唔好意思, 唔明! 有啲咩 SETTING 呀?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:miccheung 的帖子

大mon,已係受歡迎主因…其實看自己需要,電話各有優點,人各取所需。
三星確係android 系列最努力開發自家軟件既一家,功能確係出眾,但會不會太大部,係唔係S3較適合做電話,最好自己落鋪試下手感

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

別墅

回覆 linggo 的帖子

你講得好啱!

別墅

回覆 linggo 的帖子

我因身處海外, 並未有機可試呢.

大宅

BOMDBORN 發表於 12-10-1 20:38
回覆 miccheung 的帖子

不用頭痕, IP5 的 4"MON 真的不太夠...自己在用S3了, 今天跑到豐澤去一看, NOTE 2 ...

Note2 LTE 已經在豐澤有賣嗎? 因為之前Samsung 發佈 Note 2 LTE (4G) 好像是10月尾才出, 九月尾出的是Note2 (3G)~.

首頁

尾頁

跳至