親子旅遊

跳至

首頁
56789...84

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

Re: 東京箱根八日遊記

hohan 寫道:
phoebepanpan,
請問池袋防火防災館係幾點close?有冇website可提供,麻煩哂.

池袋防災博物館
http://www.tfd.metro.tokyo.jp/ts/ik/ikeb.htm

公爵府

好媽媽勳章

dorame,
Pls refer ..
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=349034&forum=4&0
我上年係應該一兩日收email 回覆,

男爵府

fireman 寫道:
AA,

因為06年10月會改redeem ticket所需miles, ua暫時不做online booking award ticket, phone booking唔收charges. 可以打電話過去問清楚收唔收費用, 至做booking.

fireman,
多謝你提我, 我即問ua, 我10月尾去時間可否用20,000分換機票, 仲有冇機位, 佢都覆到我, 話40,000分換係ANA,只要當日有位就得, 我老公online以各人20,000換到10月尾2張去日本機票, 仲confirm到機位, 唔該晒.

你都比過d買龍貓館資料給我, 請問難唔難買, 要帶咩資料, 我都想平d買到入場卷.thanks

如果super hotel, 而家confirm到就好啦, 我見上野好以貴過池袋, 2人上野8400yen, 池袋7800yen(連宿). :-(

公爵府

好媽媽勳章

AA,
在lawson 買ticket 都幾難, 搵店員幫下手啦.
你要check 清楚邊間lawson 方便自己, 9am 前買飛, 10am 開門入場.
帶咩去 ??? 帶錢囉.

大宅

唔該哂!

大宅

Re: 東京箱根八日遊記 (池袋super hotel tips)

Hi phoebepanpan

I want to know where is 中野, and how to go to the 中野BOARDWAY MALL 買玩具. Thanks a lot.

Grace Lee

公爵府

好媽媽勳章

Re: 東京箱根八日遊記 (池袋super hotel tips)

樂熙媽媽 寫道:
Hi phoebepanpan
I want to know where is 中野, and how to go to the 中野BOARDWAY MALL 買玩具. Thanks a lot.

在JR 中野站落車, 在車站的北出口對出馬路對面(附近係巴士總站), 有一條有蓋的購物街Sun Mall(內有好多食店and 小商店);沿商店街一直行至盡頭, 再進入盡頭處的另一商場Nakano Broadway, 在 2-3/F 就有好多玩具店

我住池袋就係咁出發的 ...
池袋去中野 --> 山手線去新宿 --> 轉JR中央線(快速) 去中野站, 共25mins 160yen

男爵府

男爵府

phoebepanpan 寫道:
AA,
在lawson 買ticket 都幾難, 搵店員幫下手啦.
你要check 清楚邊間lawson 方便自己, 9am 前買飛, 10am 開門入場.
帶咩去 ??? 帶錢囉.

phoebepanpan
唔該晒, 紀然買ticket 都幾難, 可唔可以之前一日買定票明天票, 唔駛咁趕.

複式洋房

複式洋房

複式洋房

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

箱根之森 -- 浸溫泉 --> 可唔可以著泳衣架??
梁媽媽

公爵府

好媽媽勳章

AA,
好似唔得哦, lawson 只賣當天票, 仲要售完即止.

男爵府

phoebepanpan 寫道:
AA,
好似唔得哦, lawson 只賣當天票, 仲要售完即止.

phoebe & AA
我係第個web. 揾到d資料,lawson係可以預售的:

<LAWSON是每月的11號開始販賣下個月的票,也就是說5/11號開始販賣六月的票,以此類推。不過因為入園人數有限制,最好早一點買票,以免票售完。>
定休日: 火曜日 星期二 每年有五次長期休館, 記得是休十幾天
(今年年中是2006年5月8日(月)∼5月19日(金)) 開放時間跟休館日http://www.ghibli-museum.jp/info/i_contents.html

男爵府

唔好意思, 有冇人可以答我呢?

梁媽媽 寫道:
箱根之森 -- 浸溫泉 --> 可唔可以著泳衣架??
梁媽媽

男爵府

phoebepanpan

*請問d玩具係唔係好平架? *

我住池袋就係咁出發的 ...
池袋去中野 --> 山手線去新宿 --> 轉JR中央線(快速) 去中野站, 共25mins 160yen
梁媽媽

大宅

公爵府

好媽媽勳章

公爵府

好媽媽勳章

首頁
56789...84

尾頁

跳至