懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位靚媽,Goon 初生尿片好用嗎?Thx

子爵府

好媽媽勳章

回覆:bunsam 的帖子

比Hugxxx 大DD,紙質鞋D,尺寸同P字一樣,𥘵吾會好似p牌見濕發大曬D珠珠

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:請問各位靚媽,Goon+初生尿片好用嗎?Thx +

原帖由 bunsam 於 12-10-03 發表
請問各位靚媽,Goon 初生尿片好用嗎?Thx
好過Huggie, pampers,差過merries

禁止訪問

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+bunsam+於+12-10-03+發表請問

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+wingcrown+於+12-10-03+發表

原帖由 viva4ever 於 12-10-03 發表
我決定用merries
我仲驚有副射,所以我響bb展order goon俾bb,但大女就用merries

別墅

回覆:Goon 尿片

唔該曬!咁Moony?

伯爵府

除左貴,唔識比意見!

大宅

回覆:viva4ever 的帖子

我都想用merries,諗住一田買定,但c6反對,佢話唔知阿b啱唔啱用,激死

大宅

用過真係好好用,質地都靚d,不過真系貴。

大宅

月餅勳章 陪月勳章

用幾款片拼埋一齊,覺得Goon最大片,挺身,但就偏硬少少。吸水力唔錯,包得幾貼。但我鍾情Merries, 一摸就知係好嘢!

伯爵府

merries最好用..我bb岩岩出世用huggies用到patpat出疹
而家bb 20日人仔用merries 2日後就冇左patpat疹喇

禁止訪問

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+viva4ever+於+12-10-03+發表

禁止訪問

畀面勳章

引用:除左貴,唔識比意見! +

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+wingcrown+於+12-10-03+發表

原帖由 viva4ever 於 12-10-03 發表
Goon大王都係日本㗎喎
佢保證無副射

大宅

回覆:viva4ever 的帖子

我囡囡而家用緊,明顯無咁焗。之前用P 牌,pat pat 紅晒
不過係我住呢邊難買D:;pppp:

大宅

回覆:kimchimom 的帖子

我囡囡都係咁呀。唔用過都唔知呀

大宅

kimchimom 發表於 12-10-3 19:00
merries最好用..我bb岩岩出世用huggies用到patpat出疹
而家bb 20日人仔用merries 2日後就冇左patpat疹喇:wa ...

其實初生b用merries會唔會太大?? huggies 有0碼最細size~~
FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

大宅

回覆:bunsam 的帖子

我係bb展都訂左八包送一包,我依家仲用緊佢送既tester,感覺係完全冇彈性,但patpat唔會紅,之前用p牌試過搞到patpat紅!

伯爵府

baby_rabbit 發表於 12-10-3 21:05
其實初生b用merries會唔會太大?? huggies 有0碼最細size~~
HUGGIES 0碼我用左2包半就轉左1碼..用左2包見bb patpat有紅疹所以就轉左merries喇

大宅

kimchimom 發表於 12-10-3 22:42
HUGGIES 0碼我用左2包半就轉左1碼..用左2包見bb patpat有紅疹所以就轉左merries喇

...

咁好似Merries好d!
FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

首頁

尾頁

跳至