自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

引用:+本帖最後由+JenJenna+於+12-10-5+00:31+編

原帖由 JenJenna 於 12-10-05 發表

我唔希望再有家長和小朋友受害, 所以在此同大家分享一個不 ...
五十多人三千蚊埋單算差唔多㗎啦,平均六十蚊一個人,重要比兩個員工服侍你,期間個半鐘重要比埋地方你而令其他顧客受到影響,在商言商,彼此都吃力不討好。如果資金有限,索性下次同小朋友旅行,或同家人食餐飯算啦!

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:各位父母請不要去麥X勞開生日會,服務超差又屈錢

點解生日卡同帽唔主動要求?定係回到家不憤氣才找對方錯處。你想要咩賠償?

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

愉城果間真係好細, 綠揚果間會大D嗎?

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係黄埔攪過,好ok喎,都同班同學及家長,當然都係佢地自己叫自己,坦白講都预左,大數唔太過份都要比,因為好難check到單,有時需要攞少少嘢,自己或者家人幫忙出counter攞仲快,似终都係麥當勞快餐廳

大宅

回覆 JenJenna 的帖子

打去 Customer Service 投訴

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我個囡2年前開都無問題喎, 乜都齊晒仲玩得好開心, 連佈置埋單都係3,400蚊左右, 但我有8, 90人參加, 所以我覺得合理~

我諗係係咁o岩唔好彩

男爵府

好媽媽勳章

其實價錢除咗睇人數,仲視乎有冇mc cafe 同咩時間舉行。我都幫囝囝開完,大人加細路成7x人,有mc cafe,近晚飯時間,埋單3500到,好多人都當食埋晚飯所以預咗貴少少,book場前我有去睇下個場大約知迫唔迫,自已就住請人,至於佈置汽球職員有講明只有其中一部份可以攞走,其餘唔可以攞走,我覺得好唔抵所以冇order到。講真埋單真係冇得check,大約咁上下就OK,小朋友開心就算。問返來賓叫過咩食物就真係。。。。。

子爵府

回覆 tototo 的帖子

我上次幫個女攪生日會都好開心,計數,真好難計播 !

pinkpink

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

其實都係個別地點係咁,50人又真係多D。上年我仔同學起粉嶺攪,三十人到個個都好開心,跟住我仔話佢都想起同一地點攪,又係三十人度,佢勁開心喎!係有D趕,又點餐又玩遊戲又派禮物切蛋糕,2個M記姐姐都OK,有家長點沙律蛋糕添架,個個食完大人餐仲點雪糕,我三十人都2400蚊喎!我都有買汽球,全部拆出黎比人攞走。
整體OK羅!星期日繁忙時間個半鐘收得我二千幾,我覺得佢會蝕左!可能三十人左右好D囉,仲有好多位,吾使咁逼!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+JenJenna+於+12-10-5+00:31+編

民房

樓主,你51人開3k都話貴???唔係掛~~我8月都有係果到開過生日會,3x人都2400啦,我覺得冇咩問題,d服務又冇你講得咁差wo~我覺得ok呀

子爵府

2018復活節勳章

咁我同亞囝舊年係M記開生日,d小朋友同家長真係好有品, 總共約60人,大人30几,細路好似20几,全張單都係$2200-2300到,我睇過張單,好似平均都無一人一個套餐,我見有d家長淨係飲杯野或者淨係食杯麥旋風,佢地真係唔會攞人著數,同埋service以呢個價錢都好ok,我地一家日當日都好開心!!!

我同亞囝去過几次人地生日會,最多都係一人一個餐.如果再想飲野,我試過自己行出去比$排隊買lor,唔好為左小小便宜失禮人啦.

真係好難想像,原來有d人咁cheap ,食雙份之後仲外賣,太離譜!

民房

我同個仔係'老麥"開過生日會, 亦去過人地d小朋友嘅生日會 ..... 全部玩得好開心wow

大宅

2018復活節勳章 醒目開學勳章

樓主已榮登香討\"熱門話題\"第二位了

大宅

2018復活節勳章 醒目開學勳章

http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=20992239

本來日廿

複式洋房

呢度我想比十個趣...扑扑扑扑扑扑扑........

10) 賬目錯誤 : 當天出席人數為34位成人及17位小童 (包括3名只有1歲多大的小孩),但賬單顯示有41份套餐(部份為大薯條套餐) 及19份開心樂園餐, 還有雪糕之類等….但總人數只有51人, 我深深相信從中一定有出錯!!(包括幾位1歲多大的小孩, 該店沒提高mac cafe 服務, 埋單竟要超過3K!!!) 就因這個懷疑,我已聯絡所有賓客取得當天他們點選的食物、數量,但與賬單出現的數量有很大的出入,如有需要他們樂意協助調查; 11) 嘉賓小禮品 : 當場只有17位小童,但竟然收取額外20份禮品費用為$400;

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我仔個生日會又唔會甘喎, 玩得超開心
姐姐仲比我仔仔即場表演小提琴 (M記唔比外來表演架, 不過見亞仔係生日之星, 又一早攞左approval,所以OK) d 來賓feedback 好好, 又話好有氣氛添!
我無check 單呀, 因為都唔係一個個套餐甘show 出黎, 另外我知來賓好多時除了套餐, 仲叫好多散叫食物, 跟本都check 唔到, 總之charged 得唔過份就算
其實五十多人三千蚊埋單算差唔多㗎啦!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

l_wingwing 發表於 12-10-5 15:40
我曾去過兩次mc記生日會, 一次係客人自由點餐, 但另一次, 係主人家安排好大人有一個set, 細路係另一個set, ...

同學仔既家長都有甘做, 但我就唔鍾意, 覺得好小家囉........ 既然請得人家黎, 梗係想大家開開心心, set 好晒一個個餐, 想單點心愛食物都要確外填紙, 仲要填埋人名, 真係老套到爆囉!!!!!

我自己仲預備埋回禮禮物, 一年一次, 豪比大家, 個個開開心心

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

http://www.hkdailynews.com.hk/news.php?id=255226上左新聞

首頁

尾頁

跳至