跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幫bb攞出世紙

想請問各位幫左bb攞出世紙嘅媽咪,等得耐唔耐呢,駛唔駛預約, 會唔會有機會派完籌要第二日再去? 麻煩晒

大宅

Re: 幫bb攞出世紙

我仲未攞, 不過我聽 bk mummy話好快下

大宅

我那次是星期六早上九時到油麻地,不用一小時完成。

民房

Puff:

我20號攞左啦, 係九龍登記處, 當日我無攞籌, 差不多1130先到, d籌已經派晒, 但個職員都有照幫我做, 1300前已經可以離開, 都算好快.

另外每一張要$140, 你鐘意攞幾多張都可以, 但我只攞一張, 因為就算bb有野要用出世紙登記都係要copy, 所以我無多攞

等待驗證會員

好快.. 即日搞掂.....

複式洋房

各位媽咪, 唔該晒!!

複式洋房

Puff,

我係沙田, 星期六拎, 唔駛排隊都無預約, 唔駛半個鍾OK!
[img align=right]http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucdg20060317_6_My+child+is+Laam+Laam.png[/img]

複式洋房

hello, rkbaby,

記得我嗎?你同bb好嗎?你bb而家幾重呀?

複式洋房

Puff, 我梗係記得啦. 我同BB都幾好呀. BB上星期返醫院打滿月針時有5.1kg (出世時3.78kg). 醫生話BB都係屬於中大碼!! 女仔人家........ 哈哈, 我都唔想佢重得太快!! 不過, 又無可能節制佢, 我BB而家飲緊4.5oz奶, 你BB呢? 你BB同你又好嗎??

另外想問下你有無肚紋膏介紹呀?? 而家過左個多月, 我個肚都仲係花花碌碌咁 !!

:-( :-(

puff 寫道:

[img align=right]http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucdg20060317_6_My+child+is+Laam+Laam.png[/img]

別墅

Puff,

我成十一點九上去攞, 十二點三走得, 好快!!

複式洋房

hi, rkbaby,

尋日去左攞出世紙, 真係好快, 好 good.
你個囡囡都大得幾好喎, 不過喺e院已經知佢勁, 食得快又食得好, 不過佢會似你夠高夠白就 ok la
我個b囡都算係咁, 出院 2.86kg, 上星期就 3.86kg, 最緊要都係佢地健健康康!
肚紋膏又真係無研究,都算好彩,個肚無物紋, 但係就收唔到個肚同大大脾, 成個籮咁, 唔知點算

puff 寫道:

[/quote]
rkbaby 寫道:
Puff, 我梗係記得啦. 我同BB都幾好呀. BB上星期返醫院打滿月針時有5.1kg (出世時3.78kg). 醫生話BB都係屬於中大碼!! 女仔人家........ 哈哈, 我都唔想佢重得太快!! 不過, 又無可能節制佢, 我BB而家飲緊4.5oz奶, 你BB呢? 你BB同你又好嗎??

另外想問下你有無肚紋膏介紹呀?? 而家過左個多月, 我個肚都仲係花花碌碌咁 !!

[quote]
puff 寫道:

[/quote] :-(

複式洋房

Puff,

係呀, 隻臭豬真係食得好快, 10min都唔駛就食到4.5oz喇, 但係開始唔聽話, 唔比掃風!! :evil: 佢成日拗條腰訓返低要食奶咁樣, 我又唔敢同佢鬥力喎, 真係無佢辦法. 你BB會唔會咁ka??
正先仲攪笑, 我唔記得左餵奶, 只係遲左10 min!! 佢仲眼仔啤啤咁, 啤住我啤到佢飲完支奶 (之前都未試過), 好唔順氣咁, 笑死我.
你就好啦, 個肚無乜紋.... 哎, 我就慘啦..... 除左肚花, 而家仲有10 lbs 要減呀, 出院到而家輕左 6 lbs咋~~~ 個肚就最犀利, 而家勉強可以著返以前d直腳牛仔褲only, 大家努力呀!!

[quote]
puff 寫道:
hi, rkbaby,

尋日去左攞出世紙, 真係好快, 好 good.
你個囡囡都大得幾好喎, 不過喺e院已經知佢勁, 食得快又食得好, 不過佢會似你夠高夠白就 ok la
我個b囡都算係咁, 出院 2.86kg, 上星期就 3.86kg, 最緊要都係佢地健健康康!
肚紋膏又真係無研究,都算好彩,個肚無物紋, 但係就收唔到個肚同大大脾, 成個籮咁, 唔知點算

複式洋房

rkbaby,

係呀, 有時我個女都會眼bear bear, 最鍾意係差唔多瞓著時會偷笑同埋單眼及下你仲係咪抱住佢, 老豆勁 lum,
但係食就一秒都唔等得, 瞓醒第一件事就係叫食, 如果好似你咁遲10分鐘唔知會發生物野事, 一家喊到發紫, 都幾担心.
你話仲有10磅 + 6 磅, 咁你咪10個月先重16磅, 你就好喇,我 total 重左36磅, 而家仲有14磅, 死得.

複式洋房

Puff,

係呀係呀, 我個B又係咁, 如果單眼昅唔到你抱住佢, 佢又會搾喊叫人抱 ka la. 同埋佢好鍾意人地"un"佢, 震震下好似坐咁巴士咁氹佢訓, 就係因為咁.......... 等佢訓著左我就累到想死!! :-(
我個B朝早就唔遲得食奶, 一樣會發晒皮氣, 但係而家夜晚有時都可以6hr先食一次, 希望佢係我返工前可以戒食夜奶啦!!
唔係呀, 我total 重左32 lbs, 生完B 後出院果日磅就已經無左16 lbs. 而家成兩星期喇, 體重都係停左係到, 死都唔跌!!!

複式洋房

good morning,

仲以為你係唔駛返工tim, 你做邊行架?你返工之後邊個幫你湊。我做marketing, 返工後會將bb放喺我老公個阿公屋企比工人湊•夜晚放工湊返屋企•希望個女會聽話, 到時戒食夜奶啦.

複式洋房

Morning Puff,

我做manufacturing ka. 返工後99會幫我湊, 我地一齊住, 所以而家都係兩份湊B囡.
其實而家心情都有d矛盾, 有時真係好想返工, 因為成日哩係屋企好悶; 但又擔心返左工之後又會太辛苦同埋無晒私人時間...... 因為我返五日半, 而星期六日係99假期 (即係唔會幫我湊B) ........... 咁即係我唔係返工就要係屋企對住B囡, 到時想約下朋友行下街食下飯都幾難 :cry:

複式洋房

做得阿媽,就預左無物自己私人時間, 我諗頭兩年都唔駛諗, 唉...

複式洋房

但係我係由馱住個B開始已經無乜出去見d朋友喇...........
好似人間蒸發左咁...........
:-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至