樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

價錢好似差唔多,今個星期會去睇樓,想做定少少功課先🙏

大宅

引用:價錢好似差唔多,今個星期會去睇樓,想做定

原帖由 marmalade 於 12-10-08 發表
價錢好似差唔多,今個星期會去睇樓,想做定少少功課先🙏
分享下我之前睇四小龍三房單位。
宇晴: 最近地鐵站,但個人認為間隔和方向景觀都不太理想。個會所好以最大最多野玩。
昇悦: SHK&信德,質素應係最好,不過大堂唔係grand嗰隻可能會嫌棄。幾個月前尺價最高,依家就唔知啦。不過好似較少放盤,有D三房單位 只有一廁。最正應該係向碧海,視野較闊。
泓景: 個大堂最grand, 三房則比其他好,要留意隔離東方石油起緊樓,都幾近。
碧海: 前身係夾屋,樓與樓密度係最低,但個人認為單位好細,其實不實用。離mtr最遠但係有吉吉島。
注意,所有介紹你望到海景的,都係信二成好喇,起緊高鐵,分分鐘起樓樘晒。
如有資料不正確請見諒。

大宅

我早兩年都睇過四小龍兩房單位, 無講價出過兩次票業主都臨時唔賣

個人最鐘意碧海藍天, 雖然距離地鐵站較遠, 不過睇樓嗰陣覺得環境好D, 無咁多人. 間格算係實用不過廁所同房之間有個空位我覺得浪費咗.

泓景就最麻麻, 因為佢露台個位太大, 電視機唔知點擺, 我睇過幾個盤個電視都要打側擺, 不過房感覺上大過碧海. 但係佢d用料好似麻麻地, 睇過幾個吉盤, 地板同線腳位都有裂紋

宇晴軒個agent話多數D人買黎打通, 咁我睇過D信箱又真係多數係相連單位多, 六百幾呎個廳超唔實用, 好長, 電視唔知放邊度, 上次我睇得兩間, 望返入去蘇屋村, 不過自己d樓景都遮實晒咁滯. 樓下club house好似幾好

昇悅居感覺最多人揀, 好多朋友都買咗呢度, 小朋友o岩玩, 睇得最多盤係呢度, 個積都ok, 地方算見駛, 用料都唔錯, 我睇好多間都係內園, 樓同樓之間既距離都接受到.

複式洋房

如讓我選, 我較喜歡 碧海藍天 和 昇悅居.

男爵府

我本身住昇悅居, 其實真係好好住.

近地鐵站,論交通好ok, 間隔超實用, 樓下有商場, 食市, 有會所. 行兩步有吉之島.

唯一不足是附近是無街市囉

首頁

尾頁

跳至