論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

剛續約,早上只係問佢搵返小朋友D砌圖未,就黑哂面話唔識同我砌,之後我問我只係問你,點解要咁嘅態度,佢就話顧主點工人就點對你,仲話我成人嗌佢做野,由佢入職到而家,我地自己凑小朋友,唔駛佢買送,煮送超難食都唔駛佢煮,每曰只係清潔加睇小朋友六小時(其中兩小時係午睡、一小時上堂)同佢講野就永遠用背脊對住你,講一次唔應(唔知佢聽唔聽到)講多次黑面嫌你煩,因為小朋友這一年冇咩意外,所以就唔敢換工人

以為續左約就惡哂,同老公忍無可忍即日叫佢執包袱走,仲要玩野話冇喼走,唔肯用紅白藍,要買喼,又要嫌貴,話星期日要出去買,我冇理佢,我話將佢所有野車哂去僱傭公司到,即時出返哂糧,佢話我地要賠兩個月通知金,又話我地張機票係假(已經俾佢留多十四日)又話唔要機票要錢,日日打電話黎我屋企加手提,唔聽,又send信息問我地係咪想去勞工處!就黎俾佢迫到痴線

大家小心10月6日解僱佢會留港到10月20日

Name: Pendioday Helen Gramo
14/02/1972

珍珠宮

同佢講野就永遠用背脊對住你,講一次唔應(唔知佢聽唔聽到)講多次黑面嫌你煩

--> 咁都有得續約,唔洽你地就奇啦

大宅

畀面勳章 陪月勳章

@陳師奶@ 發表於 12-10-9 09:28
剛續約,早上只係問佢搵返小朋友D砌圖未,就黑哂面話唔識同我砌,之後我問我只係問你,點解要咁嘅態度,佢 ...

這工人不要得,一定有人教

伯爵府

嘩, 第二行果d出現在我身上一定無得留低啦!

哎, 續一續再換又唔見8千幾, 俾我一定唔會益條pk架喇 (我炒了的bun又是續了變臉, 我在第一張約未完前掃走左佢喇, 否則要俾來回機票~).

工人得個講字, 你咪同佢講去勞署囉.

大宅

引用:同佢講野就永遠用背脊對住你,講一次唔應(

原帖由 zitzai 於 12-10-09 發表
同佢講野就永遠用背脊對住你,講一次唔應(唔知佢聽唔聽到)講多次黑面嫌你煩

--> 咁都有得續約,唔洽 ...

我之前個個就係咁, 不過我個件仲pk, 佢打我個囡~

pat222    發表於 12-10-12 12:52

大宅

公主

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

乜而家d工人咁賤架, 唔通真係坐係度唔使做就有糧出咩?? 我地反工都唔可以咁啦, 究竟佢地係乜野心態既呢? 可以咁唔志在份工..... 佢呢d咁既態度, 反老家算吧啦!!! 咪係度再害人呀

別墅

引用:Quote:原帖由+zitzai+於+12-10-09+發表同佢

原帖由 hailey814 於 12-10-09 發表
我之前個個就係咁, 不過我個件仲pk, 佢打我個囡~
咁你點對付佢呀?如果佢夠膽打我個女,我攞佢條命呀!死pk抵佢哋世世代代為奴!

大宅

回覆:續約後,馬上變面,好恐怖

好不知所謂的工人!炒得好!等佢返鄉下冇$搵

大宅

回覆 @陳師奶@ 的帖子

其實佢都冇變面呀, 聽你講既野, 佢不嬲都係咁架啦,

咁都同佢續約都有既, 好人唔易做!

大宅

引用:Quote:原帖由+hailey814+於+12-10-09+發表

原帖由 準父母 於 12-10-09 發表
咁你點對付佢呀?如果佢夠膽打我個女,我攞佢條命呀!死pk抵佢哋世世代代為奴!

...
我屋企個cam影晤到, 不過我個2yr girl背有掌印, pat pat 瘀左, 即炒~ 炒佢個陣佢仲好開心, 等agent上嚟個陣, 條pk仲走去沖埋個涼~ 個agent都話佢串, 可惜當初我direct hire佢返嚟, 追討晤到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

比機票吾好比錢,1毫子都吾好益佢!
咪去勞工處囉,使怕佢呀!
所以大家任何時候都要做晒保障自己既野,出糧用現金支票,簽收好出糧支票同假期。

複式洋房

從來冇聽過即炒要賠兩個月人工, 佢係咪傻㗎! 俾機票定錢係僱主話事, 唔係佢.
你同佢講你再send message 比我就報警, 你都可以去勞工處報定案自保.

別墅

引用:Quote:原帖由+準父母+於+12-10-09+發表咁你

原帖由 hailey814 於 12-10-09 發表
我屋企個cam影晤到, 不過我個2yr girl背有掌印, pat pat 瘀左, 即炒~ 炒佢個陣佢仲好開心, 等agent上嚟 ...
仲沖涼?即刻關水掣啦,死八婆你應該要post佢啲資料出嚟,免得其他姊妹受害呀

大宅

回覆:@陳師奶@ 的帖子

大宅

引用:Quote:原帖由+hailey814+於+12-10-09+發表

原帖由 準父母 於 12-10-09 發表
仲沖涼?即刻關水掣啦,死八婆你應該要post佢啲資料出嚟,免得其他姊妹受害呀

...
我post過出嚟, 你去我過往d post 見到

男爵府

大宅

回覆 hailey814 的帖子

關制令佢沒有得冲涼,你話即炒即時生效,唔可以用家中資源。

大宅

大宅

AAWu 發表於 12-10-9 23:52
回覆 hailey814 的帖子

關制令佢沒有得冲涼,你話即炒即時生效,唔可以用家中資源。 ...

首頁

尾頁

跳至