懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請問乳頭凹係唔係喂唔到人奶

複式洋房

回覆:臭肥豬 的帖子

我未生時係凹,生完凸!但e生話如果一路凹就唔可以餵人奶!!

珍珠宮

可用泵奶機吸多d~我都係咁吸返出來。如果埋身餵就吸幾下吸出來比bb啜~

別墅

引用:我未生時係凹,生完凸!但e生話如果一路凹

原帖由 君小妹 於 12-10-10 發表
我未生時係凹,生完凸!但e生話如果一路凹就唔可以餵人奶!!
生完自然會凸?e家未生,矯正乳頭果D工具又話唔用得,話會令子宮收縮。咁生完後夠唔夠時間矯正呢?

複式洋房

係牙,生完自然凸架!放鬆D,

伯爵府

畀面勳章

回覆:乳頭凹入

我生大仔個時,都係乳頭短同唔特!所以我今次吳打算餵人奶了

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

大宅

BK Milk勳章

就算埋唔到身食,可以泵出來的!我有一邊都是這樣,我都係泵到,奶量又多又穩定!所以不用因為呢啲小事放棄餵母乳,要加油呀!我兩個小朋友都係全人奶的!只要媽媽肯堅持,無做不到的事!努力呀!

大宅

我未至於凹,但扁平,生第一個時已埋唔到身餵人奶,唯有泵出嚟,對奶量絶無影響,到啱啱生完第二個,乳頭都keep住係扁平,所以而家都係泵出嚟餵。我之前買過可套係乳頭上嘅矯正器嚟餵BB,但完全冇用!

子爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

試下餵先,初初可能難d,要襟扁、凸少少放入bb個口先吮到,但吮得多會凸就無問題。唔洗太擔心。吮唔到泵住先。我泵左兩、三個月一樣可以埋番身,加油

別墅

引用:就算埋唔到身食,可以泵出來的!我有一邊都

原帖由 Fergus1224 於 12-10-11 發表
就算埋唔到身食,可以泵出來的!我有一邊都是這樣,我都係泵到,奶量又多又穩定!所以不用因為呢啲小事放棄 ...
多謝你地!咁應該買電泵定手動好呢?

大宅

電啦梗係~密密餵好累架對手休息得幾多得幾多啦
不過電揼都係要拎住不過相對無甘累。

首頁

尾頁

跳至