論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人試過這間Agent (阿信僱傭公司),跟進服務方面好媽?介紹工人是否求其?

因本人係第一次試,好擔心!!

子爵府

Re: 有冇人試過這間Agent (阿信僱傭公司),跟進服務方面好媽?介紹工人是否求其?

我有2個朋友都係係佢度請左工人, 工人放假要返去training, 但其實所謂training係幫個老板娘執屋架!跟進服務方面完全掂!正黑店!
Waiting for YU

別墅

Re: 有冇人試過這間Agent (阿信僱傭公司),跟進服務方面好媽?介紹工人是否求其?

早晨,YeungSiuB:

我好多謝你的意見,而作為警惕。另外,你有冇聽個(運達 - Wintip)呢! :-(

別墅

我想講句公道說話,我個印印係幫襯《阿信》,

民房

朋友個工人係阿信請,佢轉述:[size=x-large]請果時好好,工人黎前唔多理,工人到只叫你接.仲有:成日讚自己間公司幾咁好幾咁多referral,training center 又幾勁.......所謂training center連office 最多600呎.但office 已經300-400呎.公司又無staff,得2-3個,電話長期搵唔到人.工人又懶又唔聽話,成日搵公司大你.好差.........忍左3個月已經炒左...

大宅

畀面勳章

superfish
咁爐氣,你响x信度做架?

子爵府

我請果个菲傭都係幫襯《阿信》,其實佢8月オ滿約,但 因為我有咗BB,預產期係9月中,所以 跟 agent 相討後,決定提早至7月續約。 我覺得佢哋 follow up 唔錯,每月總有一次電話 follow up 个妹;當我不知所措時 (例如: 个妹問我借錢,我又唔知借唔借好。 ヌ 好想同个妹續約,但 唔知點開口。...etc.),我都会打電話比 agent 睇吓佢哋ge意見 自己應該怎樣應對个妹。 如果揾唔到佢哋,我通常会留voice mail,而 佢哋亦都有回覆我。
人與人之間ge相處,在於信賴。
大家可以話我單純 愚昧,但 我真係信任我 agent。 我之前經不同嘅 agent 喺2年內 換咗5个妹,而 只有最後呢个妹 做到現在。 我真係唔想重新經歴之前4次惨痛經驗。 :cry:
我唔係推薦呢間 agent 比大家,希望大家唔好誤会。

別墅

早晨,各位媽咪:

心同感受,其實想找一間信得過僱傭中心,亦都睇自己的彩數,等同請工人一樣。在短時間亦都只係等Agent回覆,又唔知(Wintip) - Agent 是否幫我找尋,又或者佢地(Agent)唔想我換工人(工人只是做左半個月),起初我指明要識講廣東話或英文少少,最重要溝通到,而明白我的要求,唔須要工人講返流利的廣東話。但她永遠唔聽我的指示去做,自把自為,自己鐘意就做,唔鐘意就唔做。真係比佢激死,我亦反映比Agent,佢講比多一次機會工人去變。我亦要Agent同時間幫我找另一個工人,其實我地做僱主無必要去抽稱工人。 :-(

子爵府

我與任何僱傭公司無何關係, 我講既係我朋友的親身經歷, 因為我朋友仍然用緊個工人, 詳情唔方便向度講, 以免影响到佢地。好唔好彩, 我朋友從來未享用過一個月一次電話follow up的服務。
Waiting for YU

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

盧森堡,
同意您所講"最重要溝通到,而明白我的要求",如果連基本溝通都唔掂,真係人都癲. :-x

另我都唔識任何僱傭公司,因我的工人是我朋友完約pass比我的.所以我從來無光顧過任何僱傭公司.至於(x信僱傭公司),我都係到尋晚見到呢個topic先知原來一直合力制作x叔的留言紀念冊個位熱心人仕就係佢.我一直只係同佢電話同e-mail聯絡,但講真,佢留個公司電話比我,我都聽唔到佢講咩公司.但每次都有人聽,試過一次我搵個位熱心人仕開緊會,都有一個女仔聽,仲叫我留低姓名電話,到晚上我打比佢,佢地都有錄音,所以我奇怪係點解話個電話長期無人聽? 呢間(僱傭公司)點做野我唔知,我只係知電話搵唔到人呢樣我有疑問.

別墅

大家不如停止啦.
咁落去又會有之間AGENT扮會員互相傾軋既情況.
會變得好無意思.
雖然有好多人出聲話佢地唔掂...
但都好似唔係咁好.

首頁

尾頁

跳至