論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的菲姐姐話想請兩個月假返鄉下陪媽媽, 請問有無人的工人有試過。如果我 ok, 有無文件要佢簽, 避免佢唔返黎?謝

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:姐姐想請兩個月假

請得兩個月假你都預佢唔會返啦

主 賜 平 安

別墅

我個工人在暑假請了兩個禮拜假番印尼探囝囝,她要講比公司聼,然後公司會有份野比她和我老公簽名作實,兩人要影印一張副本存底,今就ok啦!!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gennychan 發表於 12-10-13 17:23
我個工人在暑假請了兩個禮拜假番印尼探囝囝,她要講比公司聼,然後公司會有份野比她和我老公簽名作實,兩人要 ...

但樓主的姐姐是放兩個月...所以有可能不會回來了

複式洋房

如果agent信得過,同agent講,佢哋呢d case 见得多,知道有咩蠱惑嘢,佢哋會敎你有咩手續,可要求代辦,佢哋有form填,有晒template.通常唔需要額外收費,淨叫姐姐上去簽名&乘機上到去,叫佢乖d.小心佢係唔係返去结婚,唔好搞大个肚先返。可問佢同唔同意打避孕針,不過呢類針好似有效一個月咋。

大宅

回覆:mmmmmmmm 的帖子

多謝各位的意見,感激

民房

回覆:beebee3721 的帖子

我家姐姐早排都請左一個月假期,都有擔心過唔返我咪大件事,但其實都係睇平時大家點樣相處同講個信字,如果唔比返佢做嘢咪有條刺,返左去返來咁大家咪開心。但我姐姐係未做夠一年。(八個月)

首頁

尾頁

跳至