論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

問我攞地址証明買保險比菲律賓家人,因為屋企所有單據也是我老公,但我才是她僱主,她說都可以!
我說: 一定要阿sir點頭才比你!(因老公出trip)

照情況,而家借財務是不用住址架!但我問問下她,她又說是好像saving!大家有試過嗎?

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

信唔過呀,佢份綠色合約上面已經有你地址。叫佢俾買保險D文件你睇下係咪真有其事先

別墅

回覆:我家工人頭先忽然回來(今天是放假)

好似用黎申請出國,之前我個賓同朋友個d都係用呢個藉口。但實際運作如何,只有佢地先曉。

子爵府

份糧應該剛好夠使,點會有閒錢買保險?比我就唔信了

大宅

引用:信唔過呀,佢份綠色合約上面已經有你地址。

原帖由 5R2H 於 12-10-14 發表
信唔過呀,佢份綠色合約上面已經有你地址。叫佢俾買保險D文件你睇下係咪真有其事先
...
咪就係囉!使咩要地址証明呢?

大宅

引用:好似用黎申請出國,之前我個賓同朋友個d都

原帖由 llked 於 12-10-14 發表
好似用黎申請出國,之前我個賓同朋友個d都係用呢個藉口。但實際運作如何,只有佢地先曉。

...
Agent都係咁估!

大宅

引用:好似用黎申請出國,之前我個賓同朋友個d都

...
最終如何?有無出國?

大宅

引用:份糧應該剛好夠使,點會有閒錢買保險?比我

原帖由 chichiho 於 12-10-14 發表
份糧應該剛好夠使,點會有閒錢買保險?比我就唔信了
係啦!供得幾多?平時二、三百也要問我借!:;pppp:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

合約上有你地址同名,都吾知用黎做乜,都係吾好啦!古古惑惑咁,對自己百害而無一利呀!

珍珠宮

減齡達人勳章

咪信佢,買保險?得罪講句,佢地啲人邊有甘矝貴

伯爵府

環保接龍勳章

唔信佢

大宅

引用:咪信佢,買保險?得罪講句,佢地啲人邊有甘

原帖由 FennieMan 於 12-10-14 發表
咪信佢,買保險?得罪講句,佢地啲人邊有甘矝貴
mouth:唉!我都吾知講咩好!本來都覺得佢幾好!:;pppp:

珍珠宮

急成咁,有假都唔放要飛返o黎問你要,唔慌好o野!

別墅

當佢地吹話買保險之後就有人打電話嚟屋企confirm,佢地忽然又要請平日假,(估去見外國領事)又再加埋比d野僱主簽,之後就再見!我果個試咗前半集,可能佢有新路數,搏炒格,后尾真係炒咗。問過下佢為何搏炒,佢直認出國!又有d朋友有差5多嘅故仔同藉口,最後bum bun也去了加拿大!

大宅

引用:當佢地吹話買保險之後就有人打電話嚟屋企co

當佢地吹話買保險之後就有人打電話嚟屋企confirm,佢地忽然又要請平日假,(估去見外國領事)又再加埋比d野 ...
我問agent , 她說一口

大宅

引用:當佢地吹話買保險之後就有人打電話嚟屋企co

當佢地吹話買保險之後就有人打電話嚟屋企confirm,佢地忽然又要請平日假,(估去見外國領事)又再加埋比d野 ...
Sorry , 未寫完的!agent說吾出奇,菲律賓領事館有攪呢D!
我問工人,她說類似saving, 供5年@$400

首頁

尾頁

跳至