時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

http://hk.dv.nextmedia.com/actio ... 5/18040809/20003071

呢位自稱叫張文昌嘅內地生,報稱就讀中文大學,網民起底組搵到佢讀大二,副修金融工程,本身嚟自重慶市雲陽縣,喺當地攞過獎學金,算係尖子。
讀書叻唔代表有禮貌,佢去facebook踩場劈頭就鬧港人係「一群低素質的東西」,「只知道用SB(內地粗口)的行為證明自己的民主」,最火燒心梗係嗰句「港狗」,孔慶東嗰副醜惡嘴臉即刻出晒嚟。
mouth:mouth:

被起底後say sorry
明明讀緊中大,佢竟然話「香港學位沒多大說服力;哥沒去清華北大本身就是一個錯誤」,甚至話不屑做香港永久居民,態度之囂張,同孔慶東有得揮㗎。
據聞有網民搵到佢嘅手提號碼,打去狂鬧,又攻陷佢嘅facebook,搞到張同學噚日一早就喺facebook道歉,話自己過激,重申希望中港團結。佢回覆八方查詢時就強調佢嘅言論絕無任何針對性。中大證實呢個係佢哋學生,亦留意到有中大生作出冒犯言論,感到遺憾,引述呢位同學已親自send email畀校長沈祖堯道歉,希望大家多多包容喎。

mouth: 都希望佢D獎學金.... 留番比D有用的人 !!

伯爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:+http://hk.dv.nextmedia.com/actionnews/l

原帖由 ballball329 於 12-10-15 發表
http://hk.dv.nextmedia.com/actionnews/local/20121015/18040809/20003071

呢位自稱叫張文昌嘅內地生, ...
收番60萬獎學金。比香港人

pollytopig  agree  發表於 12-10-15 13:17

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

pollytopig    發表於 12-10-15 13:16
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

回火星吧!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ballball329+於+12-10-15+發

原帖由 ballball329 於 12-10-15 發表
,收番60萬獎學金。比香港人

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

唔能夠阻止別人有反港人既聲音, 但係既然佢咁唔想留係度, 何必為難佢呢..
送佢去 完佢清華之夢吧..

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

咁唔鐘意咪返上去囉

翡翠宮

好媽媽勳章

回覆:自稱叫張文昌嘅內地生

60萬??

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

既然佢咁唔滿意,拿拿聲返去啦

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

60萬。送俾個鬧 港狗 所謂ge人嘔血 捐去俾難民 仲可以救人。

伯爵府

畀面勳章

:;pppp:

伯爵府

shannnb 發表於 12-10-15 13:10
唔能夠阻止別人有反港人既聲音, 但係既然佢咁唔想留係度, 何必為難佢呢..
送佢去 完佢清華之夢吧.. ...

支持中大... 快D 快D 送佢返去...

千萬不要阻人發達

珊瑚宮

佢快些返歸。

侯爵府

好媽媽勳章

不知所謂,真係有心認錯既話就應該即刻退學返B6,唔好再浪費香港納稅人金錢,無謂賴死係香港。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

俾成60萬獎學金架?!

咁真係要整封信去中大, 要佢地收番佢份獎學金!

大宅

天作孽尤可恕 , 自作孽不可活。

伯爵府

Queenie_0012 發表於 12-10-15 13:25
俾成60萬獎學金架?!

咁真係要整封信去中大, 要佢地收番佢份獎學金! :bad ...
真係唔知點解要比60萬佢...

公爵府

畀面勳章

叫佢返歸啦,香港唔適合佢架啦

首頁

尾頁

跳至