親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

後早出發了. 摩克可以幫我租電話咭連無限上網. NT 400 VALUE. 四日用. 都好過係機場買三日用要就住留一日唔用通話費咁

但有個問題. 我問摩克, 佢話用佢張咭, 咁WHATSAPP 都會跟佢新NUMBER = 香港公司或朋友WHATSAPP我都無用

但我記得之前睇過呢度, 好似話換左咭, WHATSAPP都可以用香港舊NUMBER的. 但程序係點呢? 我又揾唔返條POST.

唔知有無人可以幫幫我呀, THX

maggielau0705  咁當然啦你用左佢部電話,個電話唔係你本身個部  發表於 12-10-18 08:11

大宅

回覆:急問 -- 台灣換電話咭 whatsapp 問題

No problem
跟機晤跟咭

大宅

回覆 fishyvette 的帖子

我都記得有條post咁寫的. 但係咪換左咭, whatsapp會問你野, 跟住要答yes or no 呢??

摩克間野又話會跟咭轉左whatsapp, 唉, 其實都唔知同唔同佢租好.

大宅

Whatsapp 係晤經咭,上到網就用到
我地去台灣 ,泰國,日本換左咭都無問題

用另一間囉

禁止訪問

男爵府

咩黎架請問?

大宅

whatapps 唔跟新phone number架 !
即係你仍然可以同你朋友whatapps,
當佢有message 問你是否跟新phone number update......你答--> NO !
就可以了.
我之前去台灣係用大哥大電話公司, 全台灣都可以收到. OK 架 !
我買左7天任用, 至於電話費唔用, 佢地教我第8天可以打上去更改,
將電話費改為第8天任用........你唔明可以問電訊公司職員,
佢地會好樂意教你.

伯爵府

畀面勳章

請問摩克係咩嚟?

首頁

尾頁

跳至