懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人好似我咁9wk3d都照不到心跳,bb size亦只得6wk( 約0.5cm大),而最後能成產下健健康康的bb?

別墅

唔好咁擔心,我見有人話10week先照到! 放開心情!

大宅

你是否確定你已懷孕9wk3?定係計最後m期?

大宅

遲排卵姐~同埋每人cycle都唔一定係28日ga ma~
同埋醫生照肚?? 照陰道應該好清楚睇到~

FTM 全埋身
囡囡出世 3.61kg; 第5日出院 3.66 kg; 第19日 3.96 kg
1個月2日 4.50 kg;  1個月14日 5.26 kg
2個月3日 5.46 Kg (57.5 cm)
4個月 7.02 kg (64.5 cm)
6個月 8 kg (68.5 cm)
1歲 10.5kg (78 cm)

大宅

引用:有無人好似我咁9wk3d都照不到心跳,bb+size

原帖由 Amourlin 於 12-10-17 發表
有無人好似我咁9wk3d都照不到心跳,bb size亦只得6wk( 約0.5cm大),而最後能成產下健健康康的bb? ...
Bb size 有無大過?你宜家仲有無孕婦反應?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

你平時M準唔準先, 可能係遲排卵
如果準時, 計日子有9w3, 但BB 實際得6w的話, 咁唔係咁樂觀, 醫生有咩講先?

複式洋房

SiuKitMaMa 發表於 12-10-18 10:58
你是否確定你已懷孕9wk3?定係計最後m期?
因我是via IUI bingo, 由放精日起計再加兩星期,這是醫生的計法,我都不知對不對。

大宅

這特別情況最好還是問返替你做IUI的醫生吧

複式洋房

回覆 baby_rabbit 的帖子

我是陰照的,但都要放大許多才量度到size. 醫生說正常size係比我現在大三至四倍。

複式洋房

Yooyanali 發表於 12-10-18 11:03
Bb size 有無大過?你宜家仲有無孕婦反應?
bb有大過,但起步遲了差不多3週,這些天我還是無胃口,偶然還有反胃呢,但醫生已表明不看好。

複式洋房

piggymonkey 發表於 12-10-18 11:07
你平時M準唔準先, 可能係遲排卵
如果準時, 計日子有9w3, 但BB 實際得6w的話, 咁唔係咁樂觀, 醫生有咩講先? ...
原本有塞安胎葯,現在醫生說不用了,如十天內沒有自然脫落,再回去處理。

大宅

Amourlin 發表於 12-10-17 19:38
有無人好似我咁9wk3d都照不到心跳,bb size亦只得6wk( 約0.5cm大),而最後能成產下健健康康的bb? ...
如果係咁你就唔係9w而係6w, 6w就未照到心跳, 我都係12w都照唔到BB, 用陰超就得7w, 宜家20w, BB一切正常

子爵府

BK Milk勳章

回覆:很難過,9wk3d 照不到心跳

可以排卵遲咗唶,放鬆心情唔好太緊張,得閒食下蛋會長胎的!

複式洋房

kimmylee 發表於 12-10-18 23:59
如果係咁你就唔係9w而係6w, 6w就未照到心跳, 我都係12w都照唔到BB, 用陰超就得7w, 宜家20w, BB一切正常 ...
聽了你這樣說, 我希望我也可以像你一樣幸運, 謝謝你!

男爵府

回覆 Amourlin 的帖子

不如consult 多個醫生先, 因爲有jm 的case都係遲咗發育, 未必係BB 唔樂觀, 問咗一兩個的意見再決定

別墅

引用:Quote:SiuKitMaMa+發表於+12-10-18+10:58+

原帖由 Amourlin 於 12-10-18 發表
因我是via IUI bingo, 由放精日起計再加兩星期,這是醫生的計法,我都不知對不對。 ...
Correct. Normally 14 days after M is ovulation day. This is correct. I am IUI bingo as well.

別墅

引用:Quote:原帖由+Amourlin+於+12-10-18+發表因

原帖由 bkoon 於 12-10-19 發表
Correct. Normally 14 days after M is ovulation day. This is correct. I am IUI bingo as well.
補充,放精日應該會在排卵日+/- 2 日左右。(如果有打排卵計)!

複式洋房

piggymonkey 發表於 12-10-19 11:25

不如consult 多個醫生先, 因爲有jm 的case都係遲咗發育, 未必係BB 唔樂觀, 問咗一兩 ...
我會再找一個醫生看看, 看有心跳否, 我想這是關鍵, 但不敢存厚望.

男爵府

祝你同BB都好運啦, 加油呀

複式洋房

bkoon 發表於 12-10-19 11:41
補充,放精日應該會在排卵日+/- 2 日左右。(如果有打排卵計)!
那請問你的小寶寶是否如預期發育呢?

首頁

尾頁

跳至