懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+dededudu+於+12-10-19+發表巫

原帖由 hkcat239 於 12-10-19 發表
你搵巫醫生接生?
她有沒有在仁安?
有呀,我係找巫醫生仁安生!

子爵府

回覆:hkcat239 的帖子

你想開刀定順產?我知有d唔接順產

大宅

引用:Quote:原帖由+hkcat239+於+12-10-19+發表你

原帖由 dededudu 於 12-10-19 發表
有呀,我係找巫醫生仁安生!
我心目中有3個醫生,盧永𠎀/張智/巫少慈,但巫醫生診所係咪無3D同结構照?
你找她開刀?傷口怎样?之后痛唔痛?

等待....

大宅

引用:你想開刀定順產?我知有d唔接順產 +

原帖由 02413124 於 12-10-19 發表
你想開刀定順產?我知有d唔接順產
我是一个好怕痛既人,应该会開刀

等待....

禁止訪問

大宅

林兆強很好,好詳細,好盡責

大宅

引用:Quote:原帖由+dededudu+於+12-10-19+發表有

原帖由 hkcat239 於 12-10-19 發表
我心目中有3個醫生,盧永𠎀/張智/巫少慈,但巫醫生診所係咪無3D同结構照?
你找她開刀?傷口怎样 ...
我下月先開刀,但我有朋友找她開刀都一致讚好!等我生完再同你分享!

子爵府

好媽媽勳章

引用:林兆強很好,好詳細,好盡責

原帖由 magic20050210 於 12-10-19 發表
林兆強很好,好詳細,好盡責
開刀一陳帆
順產一冼世源

別墅

回覆:仁安醫生

盧永傑醫生。我第一胎搵佢,而家第二胎都係搵佢。睇佢令我好安心好醫生一名

大宅

回覆:magic20050210 的帖子

你都係林醫生加?佢唔算出名但我真心覺得佢好細心有耐性,次次照完uts 佢都親筆係相上又畫又寫,見到都會心微笑!加上無咁多人睇又唔使等咁耐!不過朋友問親我仁安睇邊個都話 ‘下,未聽過,得唔得加?‘ 好煩。。。我心唸個個醫生一出來就出名咩。。佢又唔係剛畢業,我睇得有信心一定有我原因!好開心見到有人同我英雄所見略同 哈哈

大宅

BK Milk勳章

回覆:仁安醫生

咁請問霍詠儀醫生又好唔好呢?開刀手勢又如何?

大宅

引用:你都係林醫生加?佢唔算出名但我真心覺得佢

原帖由 kar!n 於 12-10-19 發表
你都係林醫生加?佢唔算出名但我真心覺得佢好細心有耐性,次次照完uts 佢都親筆係相上又畫又寫,見到都會心 ...
我都係林兆強幫我開刀,手勢好好,唔係好痛,佢好贊成順產,我係有紅斑狼瘡(高危產婦),佢同我個風濕科醫生都一齊睇住我,我好放心,其實佢都好出名吖,成日上電台,你睇吓johnsonbady個apps佢都做解答嫁,同埋佢係廣華出黎,信心保正

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+kar!n+於+12-10-19+發表你都

原帖由 SYLAM9663 於 12-10-19 發表
我都係林兆強幫我開刀,手勢好好,唔係好痛,佢好贊成順產,我係有紅斑狼瘡(高危產婦),佢同我個風濕科醫 ...
我都係林醫生開刀。佢好好,每次睇佢都好安心。佢響仁安唔算多人識,佢以前好似係廣華嘅顧問醫生黎。(有錯請更正)我果時同房個個都問我個醫生叫咩名,因為佢地都覺得佢好好,每日準時黎巡房檢查,同埋每次都好仔細講番我身體康復進度。

正如前面所講,每次照完us, 佢都會畫公仔講解亞b 情況。包括佢畫我亞b個樣好似一個外星人咁!

大宅

引用:Quote:原帖由+vcik+於+12-10-18+發表盧永傑

原帖由 Crownbe 於 12-10-18 發表
我都係搵盧醫生,但仲未決定順產定開刀,好苦惱!想問下你開完刀身體復原耐吾耐?修身又係咪會慢d?

...
我生完之後嗰日早上落床有痛,但係可接受嘅痛。下午習慣咗已經可以自己行來行去,第四日已經唔駛食止痛藥。復原都快,基本上出院返屋企時已經同正常差唔多,當然裏面傷口要多D時間先復原啦。另外,個人覺得產後修身同順產定開刀係不太大關係嘅

大宅

引用:我睇開葉醫生,但之後發生左d小插曲,我覺

原帖由 Jenjen2348 於 12-10-18 發表
我睇開葉醫生,但之後發生左d小插曲,我覺得葉醫生不太負責任,現在不太喜歡佢

...
因咩事咁講?我睇開葉醫生又唔覺有問題,仲覺得佢一d都唔hard sell, 做返一個醫生,俾到正確既advise喎。我以前唔係睇佢,係中環睇開, 不過上一個b 唔大,個個醫生前後拖左我成2個月仲吹我俾醫院定。後來朋友介紹睇葉醫生,佢好快手安排我做檢查,結果最後雖然難過,但果斷令我冇咁大壓力。所以依架都係睇返佢。

男爵府

引用:Quote:原帖由+hkcat239+於+12-10-18+發表恭

原帖由 Mumibella 於 12-10-18 發表
我個人覺得余醫生仲官腔。盧醫生講野都快,不過清晰,同埋有問必答,我個人幾鐘意佢架

...
我都覺,相比下盧醫生好d...同埋可能我係醫院睇既,同診所睇又唔同啦
診所睇既,係快d 架

禁止訪問

大宅

回覆:mobchan 的帖子

係呀!我覺得佢超好!之前未有前因發炎睇佢,手勢好做婦檢都唔痛,抽血快靚正!有左都無唸即時搵番佢! 見到我仲好抵死咁講 ‘咁快有既?你地好勤力呀?‘ (因好彩地發完炎兩個月到就中) 我同老公即刻咩緊張都無哂!我問佢我無嘔會唔會唔正常,佢又好抵死咁話‘ 唔通你想嘔到攬住個馬桶呀 哈哈‘ 我唸佢係仁安未算好多人識,但佢個人又好笑,次次見佢既畫功我都會會心微笑!睇醫生我覺得安心好緊要,我成日問埋白痴問題佢都好好心機答!我覺得好好彩遇到佢。難得佢支持,希望順產成功!哈哈

大宅

引用:盧永傑醫生。我第一胎搵佢,而家第二胎都係

原帖由 haha_tiffany 於 12-10-19 發表
盧永傑醫生。我第一胎搵佢,而家第二胎都係搵佢。睇佢令我好安心好醫生一名

...
你搵盧醫生順產定開刀呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+Crownbe+於+12-10-18+發表我

原帖由 vcik 於 12-10-20 發表
我生完之後嗰日早上落床有痛,但係可接受嘅痛。下午習慣咗已經可以自己行來行去,第四日已經唔駛食止痛藥。 ...
咁盧醫生開刀手勢如何?個傷口埋得靚嗎?我睇開刀個package包左條束腹帶,講座話可以幫助固定傷口,係咪一開完刀就cool住傷口?另外會吾會成日要就住傷口,湊b吾方便?thx!

首頁

尾頁

跳至