時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢樣係唔係叫

給你民主自由空間,你就拎住民主自由去放縱自已

複式洋房

返左鄉下

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:左邊"時事熱話" index 去左邊?

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:heichunmum+發表於+12-10-18+17:15+

原帖由 awah112 於 12-10-18 發表
求情?平時咁夠pop,走去求情?

象牙宮

2024年龍年勳章

大臣 發表於 12-10-18 16:54
你來求情, 我放左你, 你仍然有心搞事, 咁你就唔怪得人啦.

咁多野好搞, 做乜要做搞屎棍...

伯爵府

畀面勳章

回覆 tinlong22 的帖子

下!我真係唔知咩事喎!跟本無厘頭!

tinlong22  你唔知啫, 但樓主引得出段新聞, 仲問咩啫   發表於 12-10-19 02:27

男爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 大臣 的帖子

Hi 大臣, 看到你的message, 我覺得好似有點奇怪, 因為求情好似是應該你跟該會員的問題, 如果你公開還說"x糞掍", 會唔會唔係幾好呢!!

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

wai_chai_2000 發表於 12-10-19 10:18
回覆 大臣 的帖子

Hi 大臣, 看到你的message, 我覺得好似有點奇怪, 因為求情好似是應該你跟該會員的問題, ...

謝謝你的意見, 我們會小心自己的言論.

大臣
現在的國民很好招呼...

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

窮追猛打, 真係可怕!

子爵府

畀面勳章

引用:窮追猛打,+真係可怕!

原帖由 bobosweet 於 12-10-19 發表
窮追猛打, 真係可怕!
有位攝添!

男爵府

回覆 大臣 的帖子

加油!!

王國長老

王國長老

@.@!!! 發表於 12-10-19 10:46
大臣,

你好, 請你為了你自己於本topic中#12的言論而發一張紅牌給你自己. 以示公平呢!!!!
大臣已經作出真誠道歉, 何必再要咄咄逼人. 再者, 在技術上, 管理員是最高的管理層, 並不能發出警告牌, 這非技術上做得到的事. 等於我是超版, 並不能警告其他超版.

事情至此告一段落, 請大家珍惜言論自由, 發表個人政見時亦需要保持禮貌及友善, 討論是討論, 交流意見不等於要針鋒相對.

blackduck  Support  發表於 12-10-23 00:17
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

回覆 edea 的帖子

Agree!

禁止訪問

禁止訪問

引用:\"只許州官放火,不許百姓點燈”這個典故的

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

@.@!!! 發表於 12-10-19 13:01
"只許州官放火,不許百姓點燈”

這個典故的意思是只允許當官的放火胡作非為,不允許老百姓點燈照明。比喻 ...

版友, 你仲未肯收手?

子爵府

畀面勳章

回覆:左邊"時事熱話" index 去左邊

反客為主

「反客爲主」是兵法三十六計的第卅計。原文為:「為人驅使者為奴,為人尊處者為客,不能立足者為暫客,能立足者為久客,客久而不能主事者為賤客,能主事則可漸握機要,而為主矣。故反客為主之局:第一步須爭客位;第二步須乘隙;第三步須插足;第四足須握機;第五步乃成功。為主,則並人之軍矣;此漸進之陰謀也。如李淵書尊李密,密卒以敗;漢高視勢未敵項羽之先,卑事項羽,使其見信,而漸以侵其勢,至垓下一役,一舉亡之。」

http://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E5%8F%8D%E5%AE%A2%E7%82%BA%E4%B8%BB

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

@.@!!! 發表於 12-10-19 10:46
大臣,

你好, 請你為了你自己於本topic中#12的言論而發一張紅牌給你自己. 以示公平呢!!!!

呵呵, 你是用什麼原則給我發紅牌?

我說會留意我們言論, 是因為我的言論令該位會員感不安. 那不代表我的話犯了版規.

大臣
現在的國民很好招呼...

首頁

尾頁

跳至