自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

介片問題

囡囡而家29mths介緊片,同佢講咗好多次shu shu 要話俾媽咪知,但係佢次次都shu shu咗至講 ,可以點教佢shu 之前要即刻講呢?
重有我見佢差唔多要shu,就想幫佢除褲坐鴨仔,點知佢好反抗,唔肯除又唔肯坐,就算呃倒佢坐底,佢都唔肯shu,直到企返起身先再shu,點好呀? 請各位有經驗媽咪幫吓忙 thank you very much!!!

子爵府

Re: 介片問題

要買個得意旣坐廁吸引佢坐!
我當年買左個$360旣坐廁吸引佢!
當個坐廁藎上藎時,可變豬仔車!
又可以一邊大小便,一邊行車!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

別墅

tiffany_wong23,
多謝你嘅意見,我個女已經當個鴨鴨係玩具,放自己啲寶貝入去 我覺得佢好似一除片就忍尿,3個鐘都唔小便.
昨天見佢個樣想便便咁,就叫老公即刻抱佢落鴨鴨,點知個女係咁踢腳,我就即刻用鴨鴨dao住啲ng ng,唉~~~~ :-(

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

我前年就 買個 $25 蚊既紅A 就搞掂喇
我覺得太靚既 porty, 小朋友會當 toys 呀

一個夏天就搞掂, 日頭在家可不著片
瀨尿就實有,一日換10條褲,
屎都有跌出黎, 比黃金我執都試過
咁佢試過瀨濕左咁唔舒服 (唔好即刻換褲, 等佢唔舒服)
慢慢佢就識叫 shu shu
同埋如果見佢飲過野, 就10 mins 一次帶佢去 porty
睇實個鐘, 通常15-30 mins 一次
我果年個幾2個月就見效
佢地有時玩起黎 or 睇 vcd時 就唔記得 shu shu
要多d 提佢, 問佢.......

大宅

如果男仔, 係應該train 佢企係度去 su su 定坐係度呢 ? 我個仔好唔like 坐係度去 su su ! :-(

大宅

男仔咁係企係度好d 啦...

別墅

焯嵐媽咪 & thunder_bunny
多謝你哋嘅寶貴意見,我會比心機!

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

今早我見到個仔想ng ng,跟住比佢坐鴨仔,佢死都唔坐又唔著褲,之後就企响道ng ng ,有物辦法

水晶宮

好媽媽勳章

初初我係教囝囝佢坐,得等佢可以控制到時先由爸爸教佢企.

其實介片都要視乎返個小朋友當時o既心理狀況o架.有d小朋友可以歲幾就介到,有d要3歲返學先學識.唔好咁心急,你愈心急佢就愈介唔到.

如果屋企冇人可以開住個廁所門,等佢地睇下爸爸媽媽o係點去大小便,佢地會有興趣學o架.
Daisy媽咪 寫道:
如果男仔, 係應該train 佢企係度去 su su 定坐係度呢 ? 我個仔好唔like 坐係度去 su su ! :-(
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

LittlePrincess 寫道:
今早我見到個仔想ng ng,跟住比佢坐鴨仔,佢死都唔坐又唔著褲,之後就企响道ng ng ,有物辦法

禁止發言

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章

我個囡舊年夏天介了在屋企用片....只用紅A porty. 出街仲要片片. 今年一踏入夏天就開始幫佢介出街片及改用板. 初部都ok.....但出倒街囡囡唔行去街的tolet sui sui....但洗手盆就行!!! 好頭痛!!

我都要再努力訓練佢改埋......如果唔係遲 o的番學都唔知點好!!

:-| :-|

子爵府

我六月份先同個仔開始介日片,
九月份已經連夜片都介埋!
但開頭都唔肯企小便,
直到十一月份開始就肯企小便!
同我仔仔同年的朋友,
有些雖然早過我介日片,
但到而家全部同年的朋友都未介夜片!

我係轉左坐廁,
佢就好樂意主動去廁所!
在屋企從未賴過大小便!
不過開始時,
去街都會俾片佢著!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我覺得個個B都唔同,只要佢ready好就好容易同佢戒。

我大女兩歲一坐落potty就識

首頁

尾頁

跳至