自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

引用:你地個個都話\"反嘔城"無錯,我都G換貨真

原帖由 c4ceci 於 12-10-24 發表
你地個個都話"反嘔城"無錯,我都G換貨真係要有單,但我問唔出口,問返D家長是否送消防車,人地送的係心意 ...
你唔好唔開心,我哋都係講實話,事實上反斗城有佢嘅道理,亦明白你同小朋友好唔開心,呻下啦,大家都冇惡意㗎

柏架山莊    發表於 12-10-24 13:24

寶石宮

引用:反斗城買野可以問佢出張gift+receipt,+上面

原帖由 rubytang 於 12-10-24 發表
反斗城買野可以問佢出張gift receipt, 上面只得貨資料同購買日期,
唔會有銀碼係上面, 同意係d人將件貨用黎 ...
有啲咁嘅嘢

子爵府

c4ceci 發表於 12-10-24 13:07
你地個個都話\"反嘔城"無錯,我都G換貨真係要有單,但我問唔出口,問返D家長是否送消防車,人地送的係心意 ...
如果係咁樣, 你唔好咁上心啦, 反正係小朋友玩意一單,
咁無左個噴咀都應該玩到架車既, 咪當佢本來就係無噴咀囉,
你都唔洗唔開心啦~
我都明白, 明知果樣野係果間店度買, 有問題但又無得換,
個心又真係有唔服氣既, 但係人地公司都有佢地既規定, 所以, 無奈都係要接受既,
有時有好多人買野時, 都唔會好認真咁去睇清楚件貨有無爛OR問題, 就咁俾錢架,
所以, 今次既事, 唔好擺上心啦, 開開心心咁去拆其他禮物啦~

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

milktealai 發表於 12-10-24 13:15
有啲咁嘅嘢

有d名店都有,知係送禮會問要唔要嗰張換貨card,上面大概有購買曰期,單No.,換貨deadline

男爵府

回覆:唔想係受害者一定要看...分享"玩具XX城"的回覆...

我之前試過公公買左盒遙控車俾阿仔,但唔係好啱佢年紀玩,我都攞去換,反斗城都ok俾我換,但當然我有單。

伯爵府

回覆:唔想係受害者一定要看...分享"玩具XX城"的回覆...

其實又好難問番朋友係邊個送、係邊度買 話唔定真係人地送比佢、佢再送俾你,又或者係贈品之類,咁佢都唔知答唔答你好。 真係好無奈!!

禁止訪問

子爵府

I love shopping in toys'rus as their cs is v good. I sometimes exchange toys, order toys via phone and they kept for me for 2 days.

珍珠宮

開心吸收勳章

你地個個都話\"反嘔城"無錯,我都G換貨真係要有單,但我問唔出口,問返D家長是否送消防車,人地送的係心意 ...
既然你都明白禮物是家長的心意
你亦可趁機教導小朋友
玩具唔完整都可以玩, 比起其他冇玩具玩的小朋友幸福好多

同埋玩具反嘔城真係無錯, 而且好好
唔洗你出示單, 只要提供到時間及地點都肯換俾你喎

子爵府

回覆:littlecarey 的帖子

我認為toysrus冇錯,佢都要保障自己公司的,防止有人拿舊玩具去换呢!我吾係話樓主係咁,但公司如果吾咁做,就會有好多無赖人岀現了

大宅

回覆:rubytang 的帖子

大宅

引用:Quote:c4ceci+發表於+12-10-24+13:07+你地

原帖由 cloudwingwing 於 12-10-24 發表
既然你都明白禮物是家長的心意
你亦可趁機教導小朋友
玩具唔完整都可以玩, 比起其他冇玩具玩的小朋友幸福好 ...
agree

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我睇個標題以爲有乜野咁罪大惡極,入黎睇完,唉,原來小如芝麻既瑣事!仲要係成件事人地無錯,只係個家長怕"sit"抵唔甘心白白收到份廢左既玩具,但又怕問番朋友儸單顯得自己小家,於是就賴落反斗城度 。。。請問何來所謂既"受害者"!

生日禮物呢d野,bonus而已,呢個世界有幾多小朋友無得慶祝生日無禮物收,人地吾通要死左去?!做家長大方d講道理d,先做到小朋友榜樣,既然你又突然咁明理話了解係人地心意又盛,事情唔係應該到此了結? 但又要追究落去,即係你都係為左份小小既玩具不甘心!

仲有,果日個職員好慘,明知客人夾硬黎,但又唔可以話佢,從”明白“呢個答案,可見呢位職員有幾無奈,總之今次反斗城好無辜,無端端比人網上咁唱,不過好在仲有好多明事理既人。

mayleewong  認同  發表於 12-10-25 03:28
黑白豬  有同感  發表於 12-10-25 01:18
dada~0w0~    發表於 12-10-24 14:30

水晶宮

toy r us is Correct
冇做錯

只能算了

侯爵府

好媽媽勳章

好簡單, 如果你覺得真係玩唔到, 又唔想問人攞單之類, 咁將件玩具捐左佢, 另一受惠既小朋友一家好開心

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

玩具反XX
有D特價TOYS..因為爛OR舊先平

會否小心眼D係送禮者買左平野??
雖然話平野,但都未必平太多..
但相對係比正價平多D

jamesf  我有時都會睇呢d玩具,arm既又平好多既都會買比個仔,送比人就唔好  發表於 12-10-24 14:56

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我明白你既感受,但你都要體諒反9城係無做錯...

男爵府

反豆城真係冇錯wo
樓主好似仲想人認同個case

反豆城冇單唔換比你係道理
你冇單但提供到買既時間同分店佢可以換比你既話
我覺得反豆城已經做得好
所以跟本冇問題
反而你單又冇,又唔好意思問送禮既家長,
擔粗粗去問完反豆城之後唔成功仲要上網話反豆城,好似覺得人地做得唔arm
比著我毛我自己都覺得唔好意思啦,問完人地唔換咪算law,
因為人地冇錯,係我自己既要求無理姐

如果份玩具小左個parts唔會玩唔到,又唔會因為小左parts而整傷小朋友
我唔會換啦,照玩可也
但如果樓主真係唔想小朋友玩"唔完整"既玩具,
我提議你捐出去比d團體組織,有好多有需要既小朋友收到可能好高興架

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

c4ceci 發表於 12-10-24 12:23
話說小兒前日前開生日會...收到約20份禮物.....返到家中好開心....拆禮物....

最愛的一份就是用"玩具XX城" ...
反斗城無錯啵 ...........................

水晶宮

受害人..太嚴重了吧﹗

輕鬆點...明白會唔開心....但沒辦法呀....
如果不想面懵問人,唯有硬食。
他們也是依法辦事.....職員已經很好了....

首頁

尾頁

跳至